Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Liepājā pulcējas 80 mākslas festivālu vadītāji no 14 Eiropas valstīm

Lai apmainītos idejām un rastu jaunas starptautiskas sadarbības iespējas, no 7. līdz 8. novembrim Liepājas koncertzālē Lielais dzintars norisinās konference Nordic-Baltic Arts Festival Conference 2019, kas pulcē 80 dažādu jomu mākslas un kultūras festivālu direktorus, mākslinieciskos vadītājus un citus nozares profesionāļus no 14 valstīm, informēja Lielais dzintars mārketinga un sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Santa Margeviča.

Konferencē Liepājā savas valstis pārstāv delegāti no Polijas, Krievijas, Vācijas, Itālijas, Spānijas, Somijas, Zviedrijas, Norvēģijas, Dānijas, Islandes, Lielbritānijas, Lietuvas, Igaunijas un Latvijas. Konference ik gadu notiek citā valstī, šī gada tēma ir Kā attīstīt savu festivālu?

Konferenci 7. novembrī atklāja pasaulslavenā Graeae teātra trupas (Graeae Theatre Company) mākslinieciskā vadītāja Dženija Sīlija (Jenny Sealey). Dženija Sīlija vada teātra festivālu, kura centrā ir cilvēki ar īpašām vajadzībām, jo īpaši nedzirdīgie, radot jaundarbus vai adaptējot esošos mākslas darbus. Viņas atklāšanas runa kalpoja kā praktisks ceļvedis, kā festivālu padarīt iekļaujošu. Lai iekļaujošāka būtu arī pati konference, tajā tiek nodrošināts tulkojums zīmju valodā vājdzirdīgajiem un nedzirdīgajiem.

Konference turpinājās ar paneļdiskusiju un vairākām darbnīcu un semināru sesijām par festivālu pieejamību un jaunām mērķauditorijām, kas ir globāls jautājums kultūras nozarē. Tāpat klausītājiem bija iespēja iepazīties arī ar dažādu pasaules festivālu idejām seminārā 5-minute festival pitches, kurā uzstājās arī Lielā dzintara mākslinieciskā vadītāja Baiba Bartkeviča ar stāstu par mūsdienu mākslas festivālu Liepājas Mākslas forums. Meklējot jaunas partnerības starp Ziemeļvalstu un Krievijas kultūras notikumiem, īpašs uzsvars šī gada konferencē tiek likts uz mākslas festivāliem Krievijā – dalībnieki dzirdēja pieredzes stāstus par krievu muzikālo teātru festivālu See the Music, starptautisko bērnu teātru festivālu Marshak, starptautisko mūzikas brīvdabas festivālu Ruskeala Symphony, kas notiek Karēlijas Republikā, u.c.

Piektdien, 8. novembrī, konferencē uzstājās slavens festivālu veidotājs Eiropā un Austrālijā, pedagogs un viedokļu līderis kultūras jomā, Melburnas Starptautiskā mākslas festivāla direktors Džonatans Holovejs (Jonathan Holloway). Holovejs stāstīja, kā atrast savu festivāla "unikālo balsi" un kā vērst to aizvien skaļāku. Konferences turpinājumā sekoja paneļdiskusija, semināri un darbnīcas par festivālu stratēģisko plānošanu, videi draudzīgiem festivāliem u.c. tēmām. Dienas noslēgumā delegāti apmeklēs Riharda Dubras operas Suitu sāga pasaules pirmatskaņojumu Liepājas Simfoniskā orķestra izpildījumā.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja