Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Melbārde par koncertzāli Rīgā: Tā ir viena no prioritātēm

Nacionālās koncertzāles izveide Rīgā ir starp prioritārajiem darba uzdevumiem, atklātā atbildes vēstulē mūzikas jomas autoritātēm, kuras mudina nevilcināties ar nepieciešamajiem lēmumiem akustiskās koncertzāles būvniecībai Rīgā, norādījusi kultūras ministre Dace Melbārde (NA).

Melbārdes atklātā atbildes vēstule:

Augstu novērtēju jūsu kā mūzikas nozares profesionāļu iniciatīvu nākt ar atbalstu un skaidrot arī plašākai sabiedrībai Nacionālās akustiskās koncertzāles būvniecības nepieciešamību Rīgā. Apbrīnojams ir jūsu veikums, tostarp izcilie Latvijas mūzikas nozares mākslinieku pasaules mēroga sasniegumi, kuru gūšanā starptautiskiem standartiem atbilstošas infrastruktūras mūsu valsts galvaspilsētā diemžēl nav.

Apliecinu, ka Nacionālās koncertzāles izveide Rīgā ir starp maniem kā kultūras ministres un Kultūras ministrijas prioritārajiem darba uzdevumiem.

Ceru, ka arī kolēģi valdībā un Saeimā uz lēmuma par Nacionālās koncertzāles būvniecības nepieciešamību Rīgā raudzīsies kā valstiski nepieciešamu – magnētu ne vien pašmāju mūzikas izcilībām, uzlecošajiem talantiem un starptautiski atzītiem māksliniekiem, bet arī ārvalstu tūristu un tos apkalpojošo uzņēmējdarbības sfēru attīstības potenciālu dzinējspēku.

Kultūras ministrija strādā, lai valdības noteiktajos termiņos veiktu uzdotos mājas darbus Nacionālās koncertzāles būvniecības sagatavošanai. 

Turpmāk veicamo darbu sarakstā ir ministrijas un Rīgas domes sadarbība, kuras ietvaros ir jāvienojas par piemērotāko koncertzāles novietni, precizētu koncertzāles finansēšanas modeli un vienotos par zāles apsaimniekošanas modeli. Šie aspekti ir jāietver valsts un pašvaldības sadarbības līguma projektā.

Līdz 2018. gada decembrim Kultūras ministrijai jāatgriežas ar koncertzāles īstenošanas koncepciju valdībā, sniedzot jau konkrētu projekta īstenošanas modeli.

Top komentāri

Par ko ir
P
pārvērtusies Radio Klasika? Vakar ieslēdzu, bet tur pļāpāja kādi teātra uzveduma taisītāji, jo, redz uzvedumā būšot dzīvā mūzika - dziedāšot Intars Busulis. Vai radio ir ierīkota trako māja? Intars Busulis tagad ir klasiķis? Manuprāt, steidzīgi jāmaina šī radio vadība, kuri ir šo radio deģenerējuši līdz vājprātam, nevis tādi jāsauc par "mūzikas autoritātēm". Pat Staļins un Hitlers pret klasisko mūziku necīnījās...
nika
n
To koncertzāli labāk būvēt Īrijā, Vācijā, Norvēģijā vai ASV. Tur to maksātspējīgo latviešu vairāk. Nabagiem dodiet cilvēkcienīgas vecumdienas ar labu veselības aprūpi, pieejamiem medikamentiem un jumtu virs galvas.
Fakts
F
Nevajag nekādu megadārgu koncertzāli!!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja