Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Pasaules lielākais degvīna muzejs būs apskatāms arī Latvijā

"Krievu degvīna Nacionālais muzeja" ekspozīcija pa ceļam uz Franciju četras dienas būs apskatāma Latvijā. No 4. līdz 7.decembrim Valdemāra ielā 7, Gallery Park Hotel telpās varēs uzzināt par degvīna radīšanas un lietošanas tradīcijām, kuras nebūt neparedz alkohola masveidīgu un kaitīgu lietošanu, bet gan izskaidro viena no pasaules senākajiem dzērieniem - degvīna - vēsturi un galda kultūras nozīmi tā lietošanā.

Krievu degvīna Nacionālais muzejs tika radīts 2006.gadā, kad krievu degvīna vēstures pētnieks Aleksandrs Ņikišins daudzu gadu darba rezultātā bija apkopojis 50 000 unikālu eksponātu vienības, kuras atspoguļo krievu degvīna lietošanas tradīcijas. Ekspozīcijas kopējais starptautiskais novērtējums sasniedzis 10 milj. ASV dolārus un nevienam no eksponātiem nav analoga.

"A.Ņikišins pirms daudziem gadiem sāka pētīt šī krievu nacionālā dzēriena vēsturi un nu jau ir sarakstījis vairāk nekā 20 grāmatas par krievu nacionālo dzērienu degvīnu, kuru starpā ir pasaulē pirmā grāmata par "krievu degvīna karali" Pjotru Smirnovu, vēsturisks pētījums par "krievu konjaka karali" Nikolaju Šustovu un atgrieza no aizmirstības vairāk nekā 30 pirms revolūcijas krievu degvīna ražotāju dzimtas," stāsta SIA Jaunalko Valdes priekšsēdētājs Edmunds Demiters. Muzeja eksponāti sevī ietver pētījumus par pudelēm, korķiem, etiķetēm un degvīna ražošanas tehnoloģijām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja