Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Sāksies gaismas festivāls Staro Rīga 2015

Trešdien, 18. novembrī, sāksies gaismas festivāls Staro Rīga, informēja notikuma pārstāve Una Griškeviča. Festivāls turpināsies līdz pat 21. novembrim, un tā devīze šogad būs Gaismu sauca... Latvijas māju sajūtu meklējot.

Festivālā būs skatāmas četras gaismu instalāciju programmas: festivāla pamatprogramma Latvijas māju sajūtu meklējot, starptautiskā projekta Baltic Light Chain/Baltijas gaismas ķēde darbu programma, līdzdalības akcijas Rīgas karnevāls gaismas instalācijas un 2014. gada festivālā uzsāktā ārvalstu gaismas festivālu starptautiskā programma.

Festivāla pamatprogrammas Latvijas māju sajūtu meklējot gaismas objekti izvietoti uz Brīvības ielas ass no 11. novembra krastmalas līdz Ģertrūdes ielai. Šīs programmas ietvaros uz AB dambja tiks izvietots objekts Gaismu sauca, kas vislabāk būs aplūkojams no 11. novembra krastmalas. Savukārt uz Dekoratīvi lietišķās mākslas un dizaina muzeja fasādes varēs apskatīt Ābolrauša šūpuļdziesmu (tā autori ir Filmu studija Rija, Anderejs Prigičevs, Laima Puntule, Reinis Kalnaellis, Līva Eglīte, Vilnis Kalnaellis, Untitled studios). 

Svinot mūsu valsts dzimšanas dienu, festivāla apmeklētāji tiek aicināti līdzdarboties gaismas un sveču instalācijas Pavards veidošanā Līvu laukumā, katrs tai pievienojot savu līdzatnestu gaismas objektu – apgleznotā stikla traukā ievietotu sveci. Viens no būtiskiem programmas Latvijas māju sajūtu meklējot objektiem būs audiovizuālais gaismu uzvedums Trīs zvaigznes (Brīvības piemineklis; autori: Māris Kalve, Kalvestudio un Eventech).

Festivāla līdzdalības programmas Rīgas karnevāls darbi izvietoti visā pilsētas teritorijā. To autori un iedvesmotāji ir gaismas festivāla Staro Rīga draugi – iestādes un uzņēmumi. Šajā programmā kopumā apskatāmi 20 dažnedažādi gaismas objekti.

Eiropas gaismas festivālu objektu programmā redzami darbi no Baltijas valstu festivāliem un tie izvietoti Vecrīgā: Ligzda/The Nest Līvu laukumā, Vakara ausma/Evening rise laukumā pie Pēterbaznīcas, Ceļš, ne-ceļš/Way no Way Konventa sētā u.c.

Starptautiskā projekta Baltijas gaismas ķēde objekti ir tapusi starptautiskajā jauno gaismas mākslinieku vasaras skolā, piedaloties 18 jaunajiem māksliniekiem un studentiem no Igaunijas, Latvijas, Lietuvas un Polijas. Programmas objekti Varoņa skrējiens, Piejūras stāsti, Atbrīvots, Lāzeru labirints, Gaismas skanējums u.c. izvietoti un apskatāmi Vērmanes dārzā.

Gaismas festivāla Staro Rīga 2015 objekti būs aplūkojami no 18. līdz 21. novembrim katru dienu no plkst. 18 līdz 23. Visa informācija par festivāla objektiem, kā arī detalizēta karte ar objektu atrašanās vietām pieejama festivāla mājaslapā www.staroriga.lv. Kartes apmeklētājiem pieejamas festivāla info centros Līvu laukumā un Baumaņa skvērā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja