Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Teātra muzeja dārzā notiks performance Uguns un Baltā nakts

Atzīmējot 105 gadus kopš ikoniskās Raiņa lugas Uguns un nakts pirmā iestudējuma Jaunajā Rīgas teātrī, mūsdienu kultūras foruma Baltā nakts ietvaros Eduarda Smiļģa Teātra muzeja dārzā notiks pasākums Uguns un Baltā nakts, informēja pasākuma pārstāve Ieva Strazdiņa.

No plkst. 18 līdz 23 notikuma Uguns un Baltā nakts ietvaros ikviens tiks aicināts ienirt un uzkavēties Gaismas dārza noskaņās, aplūkot mākslinieku īpaši veidotos gaismas objektus, dārzā darbosies bārs Pils. No plkst. 19.30 līdz 22.30 dārza viesiem būs iespēja vērot un piedzīvot multimediālu performanci Uguns un Baltā nakts, kurā savīsies laikmetīgā deja, mūzika, video projekcijas un sarunas par Eduarda Smiļģa teātri.

Savstarpēja improvizācija ikvienu dārza viesi ievilinās idejās un tēlos, kas mājoja Raiņa un Smiļģa prātos. Aizraujošām sarunām par Eduardu Smiļģi, Uguni un Nakti un teātri nodosies Jānis Siliņš un Līga Ulberte, dejos Eva Kronberga un Jānis Putniņš (Laikmetīgās dejas kompānija ĀRĀ), spēlēs Juta Bērziņa (čells) un Ilze Kaspere (vijole). Gaismas dārzu veido mākslinieki Ruta Marta Jansone, Mārtiņš Reinbergs un Linda Jonāne.

Vakara laikā būs apskatāma muzeja ekspozīcija un izstādes Romana Sutas scenogrāfija, Aleksim Mierlaukam – 150 un gleznotājam un scenogrāfam Laimdonim Grasmanim veltītā izstāde Elefantību meistars.

Pasākums tiek rīkots sadarbībā ar kopienu Pārdaugavas radošais centrs.

Pārdaugavas radošā centra kopienas izveidi 2016. gadā uzsākušas dažādas kultūras organizācijas. Tā ir teritorija ap Āgenskalna tirgu, Māras dīķi, Arkādijas un Uzvaras parku, kas vēsturiski ir veidojusies kā vieta, kur pulcējusies vietējā inteliģence teritorija, kur notiek dažādi kultūras, sporta un citi pasākumi norises vietas, kurā ir nozīmīgas kultūras organizācijas, kultūrvēsturiski nozīmīgas ēkas. Iniciatīva aicina apkārtnes iedzīvotājus, organizācijas un uzņēmējus radoši sadarboties kopīgai izaugsmei un veicināt sinerģiju kultūras mantojuma saglabāšanai un jaunradei. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja