Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Ziedu balle pulcēs ap 100 puķkopju

Šonedēļ Rīgā notiekošie dārza svētki Ziedu balle pulcē ap 100 puķkopju

Botāniskajā dārzā viss zied un smaržo! Arī fantastiskās rožu dobes, kuras ieraugot gribas uzdziedāt Jumpravas dziesmiņu Par rozēm. Starp citu, to tapšanā roku pielikusi LU Botāniskā dārza direktore Anta Sparinska — šonedēļ notiekošās Ziedu balles idejas autore. "Šo pasākumu rīkojam jau astoto reizi. Tas ir tāds interesants skaitlis, jo, sagriežot to sāniski, iznāk bezgalības zīme..." direktore smejas. Šonedēļ no 9. līdz 12.jūlijam notiekošais pasākums būs tiešām vērienīgs — tas pulcēs vairāk nekā simt puķkopju, kuri svētku apmeklētājus iepriecinās ar puķuzirņu, liliju, rožu un citu vasaras puķu kolekcijām.

A.Sparinska atgādina, ka līdz šim septiņus gadus lielā ziedu izstāde ik vasaru notikusi Rīgas Latviešu biedrībā, kur to apmeklēja tūkstošiem cilvēku, taču šovasar tā pārcelta uz Botānisko dārzu. Iemesls ir vienkāršs — šajā zaļajā oāzē pilsētas vidū ir krietni vairāk vietas. Turklāt izstādes apmeklētājiem būs iespēja aplūkot arī citas Botāniskā dārza kolekcijas, arī unikālo palmu māju. "Citādi cilvēki atzīst, ka beidzamo reizi Botāniskajā dārzā bijuši labākajā gadījumā pirms divdesmit gadiem," direktore smaida.

Viņa stāsta, ka šajās četrās dienās dārza apmeklētāji acis varēs priecēt ne tikai ar krāšņajiem ziedošajiem un neziedošajiem augiem — ekspozīciju papildinās floristu, tēlnieku, ainavu arhitektu un Jaņa Rozentāla mākslas skolas audzēkņu darbi, kas tapuši speciāli izstādei. Neizpaliks arī tirdzniecība — ikviens interesents varēs iegādāties dažādus stādus, bet 9.jūlijā plkst.12 notiks Kalsnavas kokaudzētavā augušo neparasto, reto un eksotisko stādu izsole. "Kas tas būs, lai paliek noslēpumā. Taču varu apsolīt, ka tas tiešām būs to vērts!" saka Anta. Izstādes noslēguma dienā, 12.jūlijā, interesenti par saprātīgām cenām varēs iegādāties eksponātus — tos, kas nebūs pārziedējuši un kurus īpašnieki nevēlēsies vest atpakaļ uz mājām.

Ir padomāts arī par svētku muzikālo noformējumu, jo šogad tie notiek sadarbībā ar Starptautisko folkloras festivālu Baltica. Folkloras kopas piedalīsies gan Ziedu balles atklāšanā rīt, 9.jūlijā, plkst.10, gan 10.jūlijā plkst.18, kad visi tiek aicināti uz režisores Ritas Garnakas veidoto koncertu Laika zīmes, kurā piedalīsies folkloras kopas Delve, Baļķi, Pērlis un Ilža. Darāmā netrūkšot arī bērniem — viņiem paredzētas izjādes, atrakcijas un konkursi.

Botāniskā dārza direktore uzsver: izstādes darba laiks ir tāds, lai skaistās ziedu ekspozīcijas varētu aplūkot jebkurš interesents. "Arī brīvdienās pie mums ir vērts iegriezties — vai nu pirms braukšanas uz jūru, vai arī pēc tam." Tur, augšā, par laiku viss esot sarunāts. "Kā tad citādi!" izsaucas Anta Sparinska un aicina uz vienu no šīs vasaras krāšņākajiem pasākumiem.

*

Dārza svētki

Ziedu balle


LU Botāniskais dārzs (Kandavas ielā 2) 9.—12.VII plkst.9—19

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja