Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

NA gatava atteikties no ieceres par demogrāfijas lietu ministra posteni

Nacionālā apvienība Visu Latvijai!-TB/LNNK (NA) neiebilst KPV LV prasībām, kas cita starpā nozīmē atteikties no jaunā demogrāfijas lietu ministra amata veidošanas, aģentūrai LETA apliecināja partijas pārstāvji.

Iepriekš potenciālais premjera amata kandidāts Krišjānis Kariņš (JV) bija piedāvājis valdībā veidot demogrāfijas lietu ministra amatu, kuru varētu ieņemt Imants Parādnieks (NA). Tomēr KPV LV izvirzītās prasības paredz jaunu ministru amatu neveidošanu.

"Svarīgākais nav amata nosaukums, bet pārliecība, ka demogrāfijas jautājums būs reāla prioritāte, tāpēc, neizslēdzot sekretariāta scenārija iespējamību, vēlamies gan diskutēt par labāko veidu, kā valdība šo jomu var sakārtot institucionāli, gan vienoties par konkrētiem mērķiem demogrāfijas pasākumu jomā, kas būtu īstenojami tuvākajos gados," aģentūrai LETA sacīja nacionālās apvienības priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Arī NA valdes loceklis Gaidis Bērziņš uzsvēra, ka jaunajai valdībā būs jārod labākais veids, lai demogrāfijas jautājumi būtu starp būtiskākajām prioritātēm. Ņemot vērā, ka amats Nacionālajai apvienībai nav pašmērķis, politiskais spēks neiebildīs KPV LV prasībām.

Iepriekš KPV LV prasībām lēma piekrist arī pārējie topošās koalīcijas partneri - Jaunā Vienotība, Attīstībai/Par!, un iebildumus nav paudusi arī Jaunā konservatīvā partija.

Kā ziņots, šodien noslēgsies politisko spēku viedokļu apkopošana par gatavību veidot kopīgu piecu partiju valdību Jaunās Vienotības līdera Kariņa vadībā, bet īsi pēc tam šo partiju Saeimas frakciju pārstāvji tiksies ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni. Tikšanās Rīgas pilī paredzēta plkst.11.

KPV LV frakcijas vadītājs Atis Zakatistovs, kā arī pārējie partneri pēc kopīgās tikšanās ceturtdien atturējās publiski nosaukt KPV LV prasības. Tikmēr aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka partija tās dalībai valdībā izvirzījusi piecas prasības - Jaunās Vienotības pārstāvi Kariņu virzīt par Ministru prezidentu, KPV LV atvēlēt Finanšu ministrijas (FM) parlamentārā sekretāra un Saeimas Tautsaimniecības komisijas vadītāja amatus, neveidot papildu ministra amatu, kā arī prasības attiecībā uz iesaisti teritoriālās reformas veikšanā. Pašlaik Tautsaimniecības komisiju vada Jānis Dūklavs (ZZS).

Vienlaikus KPV LV politiķis Aldis Gobzems atteicies no vēlmes ieņemt iekšlietu ministra amatu.

Top komentāri

Kaspars
K
Lai arī Parādnieks pirms mēneša pie septītā bērna tika, viņš sabiedrībai ministra amatā maz ko varētu dot. Tur vajag krietni vairāk saprast, ne tikai kā fiziski uztaisīt bērnu ar kārtējo naivo meitenīti.
Toms
T
NA ir korumpantu un zaglu banda.
Tālis
T
Tādus parādniekus tālāk no ....
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas