Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Neziņa par Bordānu var turpināties vēl nedēļu

Premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība) ar Nacionālās apvienības Visu Latvijai!–TB/LNNK (NA) vadību par tieslietu ministra Jāņa Bordāna atsaukšanu no amata runās tikai nākamās nedēļas otrajā pusē, jo aizņemtības dēļ premjeram nav iespējams tikties agrāk. Taču lielāka skaidrība, vai Bordāns varēs turpināt strādāt, iespējams, būs jau pirmdien.

NA ir lūgusi šo jautājumu iekļaut pirmdien koalīcijas sēdes darba kārtībā, portālam Diena.lv apstiprināja premjera pārstāvis Mārtiņš Panke. Viņš paskaidroja, ka saruna ar NA pārstāvjiem agrāk nav iespējama, jo šonedēļ Dombrovskis tiekas ar saviem kolēģiem no Lietuvas un Igaunijas, bet nākamās nedēļas pirmajā pusē dodas ārvalstu vizītē. NA līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš izteica nožēlu, ka tikšanās būs tik vēlu, bet partija respektēšot premjera piedāvāto laiku un neizmantos koalīcijas līgumā paredzēto iespēju pieprasīt tikšanos agrāk.

Piektdien paies nedēļa pēc NA paziņojuma, kurā apvienība vēstīja par Bordāna atsaukšanu no ministra amata, par ko rakstiski tika informēts arī Ministru prezidents. Nedēļas laikā ir izteikti dažādi minējumi par iemesliem, kāpēc NA ir rīkojusies tik pēkšņi, nesagaidot budžeta pieņemšanu, bet līdz galam tie nav atklāti.

NA valdes sēdē, kurā nolēma Bordānu izslēgt no partijas par sadarbību ar biedrību Demokrātiskie patrioti, uz kuras bāzes veido jaunu partiju, pret balsoja tikai ministra padomnieks Jānis Tomels. Viņš ceturtdien no partijas izstājās.

Saeimas deputāts Romāns Naudiņš, kurš arī ilgi jau ir TB/LNNK biedrs, portālam Diena.lv atzina, ka balsojis par kolēģa izslēgšanu citu iemeslu dēļ. Viņam nav iebildumu pret Bordāna profesionālo darbību, bet nebija pieņemami Bordāna izteikumi par Uzvaras pieminekļa nojaukšanu. "Ja tas nav izdarīts 90.gadu sākumā, tad tagad pieminekļa demontāža jau būtu bīstama un kaitētu valsti," teica R. Naudiņš, kuram 1991.gadā gan bija tikai 11 gadu. Jāatgādina, ka tieslietu ministrs medijiem sacīja, ka okupācijas varas piemineklim nav vietas līdzās Latvijas Nacionālajai bibliotēkai.

Kā otru iemeslu, kāpēc atbalstījis ministra izslēgšanu no partijas, Naudiņš minēja Bordāna iestāšanos par kibernoziegumos vainotā Denisa Čalovska izdošanu ASV, kas laikā sakrita ar cita apvienības biedra radikāliem izteikumiem sociālajā vietnē Twitter. Izdošanas procesu, kā zināms, apturēja Eiropas Cilvēktiesību tiesa. Valstij ir jārūpējas par katru savu pilsoni, uzskata Naudiņš, kurš toreiz pats esot bijis tuvu robežai, vai neaiziet no partijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas