Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

LTRK: Nav pamata līksmot par Latvijas kāpumu Doing Business 2015 reitingā

Nav pamata līksmot par Latvijas pozīciju uzlabošanos Pasaules Bankas pētījuma Doing Business 2015 reitingā, norāda Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš.

"Kāpums panākts nevis uz valsts uzņēmējdarbības vides uzlabošanās rēķina, bet gan uz reitinga metodoloģijas izmaiņu rēķina," sacīja LTRK vadītājs.

Pēc viņa teiktā, Latvija pēc "vecās metodoloģijas" pat piedzīvojusi lejupslīdi par divām pozīcijām. "Šis ir jau otrais trauksmes zvans īsā laika periodā pēc ēnu ekonomikas rādītāju pasliktināšanās mūsu valstī," uzsvēra Endziņš.

LTRK īpaši satrauc fakts, ka Latvija Doing Business 2015 pētījumā noslīdējusi par desmit vietām sadaļā, kurā vērtēti biznesa sākšanas nosacījumi.

"Reitingā uzrādītās pozīcijas ir ceļa rādītājs jaunajai valdībai, kurai būs jānodrošina Latvijas uzņēmējdarbības vides starptautiskās konkurētspējas celšana," teica LTRK valdes priekšsēdētājs.

Jau ziņots, ka Pasaules Bankas (PB) Doing Business 2015.gada pētījumā Latvija ierindojusies 23.vietā, bet pirmo vietu ieņem Singapūra.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē