Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

LTRK: Šogad Latviju joprojām ietekmēs ģeopolitiskās norises

2015.gadā Latviju joprojām ietekmēs ģeopolitiskās norises, kas būs jāņem vērā, turpinot meklēt jaunus eksporta tirgus un slēdzot darījumus ar partneriem, šādu prognozi par 2015.gadu izteica Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš.

Kā svarīgākos uzņēmējdarbību veicinošos faktorus jaunajā gadā Endziņš minēja finanšu apjoma pieejamību uzņēmējiem.

"Cerības vieš 2015.gadā paredzētā Attīstības finanšu institūcijas darbības uzsākšana un Eiropas Savienības fondu 2014.-2020.gada plānošanas perioda programmu atvēršana uzņēmējiem. Tajā pašā laikā saglabājas neziņa par reģiona ģeopolitisko situāciju un citiem ārējiem faktoriem, kas tieši var ietekmēt Latvijas uzņēmumus," uzskata LTRK valdes priekšsēdētājs.

Viņš arī uzsvēra, ka LTRK turpinās iestāties par mikrouzņēmumu nodokļa likmes saglabāšanu 9% apmērā. Pēc Endziņa teiktā, Ekonomikas ministrijas priekšlikums, kas tiek virzīts Saeimā, vieš cerības par izdošanos.

Tāpat LTRK vadītājs norādīja, ka, pēc Rīgas Ekonomikas augstskolas pētnieka Arņa Saukas aplēsēm, 2014.gadā Latvijā jau pieaudzis ēnu ekonomikas īpatsvars un patlaban nav pamata sagaidīt, ka tas 2015.gadā saruks. Tāpat arī pēdējie "Citadele Index" pētījuma rezultāti apliecina, ka uzņēmēju noskaņojums pasliktinās. "Tas ir signāls, kuru valdībai un Saeimai nevajadzētu ignorēt," uzsvēra Endziņš

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē