Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Pulks: Neuztraucos par savu vietu Rīgas brīvostas valdē

Rīgas brīvostas valdes loceklis Olafs Pulks Dienai.lv atzina, ka viņam nav bažu, ka Ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts varētu iniciēt viņa atbrīvošanu.

Kā vēstīts, valdība otrdien atbalstīja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas  (VARAM) ierosinājumu no Rīgas brīvostas valdes atbrīvot Viesturu Silenieku. Viņa vietā Rīgas brīvostas valdē valdība iecēla Zatlera reformas partijas biedri un dibinātāju Ingu Antāni.

"Nē, man nav bažu. Viņam ir tādas tiesības. Ja ministru atbalstīs Ministru kabinets, tad tas notiks," skaidroja valdes loceklis. Viņš piebilda, ka viņiem ar ministru nav bijusi saruna par otrdienas D.Pavļuta izteikumu, ka Ekonomikas ministrija vairs neuzņemies atbildību par O.Pulka lēmumiem valdē.

Jau ziņots, ka Rīgas brīvostas valde trešdien ārkārtas sēdē nolēma brīvostas pārvaldei prasīt sagatavot papildu informāciju par strīdīgo Spilves pļavu zemes nomas līgumu un projekta īstenotāju patiesā labuma guvējiem, ziņo Latvijas Televīzijas Ziņu dienests.

N.Ušakovs arī uzsvēra, ka tiks piesaistīti neatkarīgi eksperti, lai izvērtētu finanšu un tiesiskos argumentus, kas saistīti ar plānoto līguma slēgšanu. Informācija jāsniedz līdz 27. februārim.

O.Pulks atzina, ka trešdienas valdes ārkārtas sapulces lēmumi viņam gan neko nemaina. "Manu viedokli eksperti nemainīs. Man nekā jauna tur nebūs. Te ir jautājums par tiem, kuri balsoja par līguma slēgšanu," sacīja O.Pulks.  "Mēs esam uzdevuši nenoslēgt līgumu. Ceru, ka tas netiks noslēgts. Vai nu atsauks 13. decembra lēmumu, kas paredz līguma slēgšanu vai neatcels un līgums tiks noslēgts," skaidroja O.Pulks. Viņš atzina, ka nepieciešamas piecas no astoņām valdes locekļu balsīm, lai atceltu lēmumu, tādēļ viņa atcelšana un iespējamā vēl kāda Zatlera reformas partijas virzīta cilvēka iecelšana nemainītu balsu sadalījumu. "Viestura Silenieka, kurš bija par līguma slēgšanu, atcelšana neko nemainīs. Bez Rīgas domes iecelto locekļu piekrišanas lēmums netiks atcelts," norādīja O.Pulks.

Valdes loceklis N.Ušakovs uzsvēra, ka nekādi līgumi netiks slēgti, kamēr nebūs izvērtēta visa informācija. Viņš gan nekomentēja, vai šajā gadījumā, kad zemes bija iecerēts iznomāt brīvostas pārvaldniekam Leonīdam Loginovam daļēji piederošam uzņēmumam, ir interešu konflikts, jo vēlas iegūt papildu informāciju.

Viens no valdes locekļiem – Andris Ameriks, kurš balsoja par līguma slēgšanu par Spilves pļavu iznomāšanu, Dienai.lv nevēlējās neko sīkāk komentēt. "Saskaņā ar likumā noteikto, atbildīgajām ministrijām ir tiesības iecelt ostu valdēs vai atbrīvot no darba tajās savus pārstāvjus. Es otrdienas valdības pieņemto lēmumu respektēju un sīkāk to nekomentēšu," Dienai.lv īsi atbildēja Rīgas brīvostas valdes loceklis Andris Ameriks.

Trešdien Rīgas brīvostas valdes ārkārtas sēdē piedalījās seši valdes locekļi – Nils Ušakovs, Vadims Jerošenko, Inga Antāne, Jusris Vaskāns, Olafs Pluks un Ēriks Škapars.

Ekonomikas ministrija Dienai.lv sola atbildes sagatavot šodienas laikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izglītība ļauj justies drošāk

Pamazām tuvojas mācību gada noslēgums, un, kā jau parasti maijā, aktualizējas temats par to, vai ir vērts doties studēt un kāda ir augstskolas diploma vērtība darba tirgū.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē