Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Rinkēvičs: Līdz ar pievienošanos eirozonai Latvija ir daļa no Eiropas kodola

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs izsaka pateicību diplomātiskajam dienestam par Latvijas interešu aizstāvību un sveic Latvijas iedzīvotājus ar otrdien Eiropas Savienības finanšu ministru tikšanās reizē pieņemto gala lēmumu par Latvijas pievienošanos eirozonai, portālu Diena.lv informēja Ārlietu ministrijā.

Ministrs E.Rinkēvičs uzsvēra, ka "runājot par Latvijas pievienošanos eirozonai, līdz šim lielākoties esam koncentrējušies uz ekonomiskajiem guvumiem, ko šis solis nodrošina. Tie ir būtiski un daudzkārt nosaukti. Taču es vēlētos uzsvērt, ka šim notikumam ir arīdzan būtiska un nepārvērtējama simboliska nozīme. Pirmkārt, pievienošanās eiro zonai ir ģeopolitiski svarīgs solis, kas mūs vēl vairāk nostiprina Eiroatlantiskajā telpā un sniedz papildus drošību."

"Tas skaidri parāda, ka Latvija ir soli tuvāk Eiropas Savienības kodolam un ir pilntiesīga tā dalībvalsts. Tas rāda mums pašiem un visai pasaulei, ka esam moderna Rietumu valsts un turam godā tādas rietumvalstu vērtības kā brīvība, iecietība, individuālā atbildība, drošība un labklājība. Tas demonstrē, ka esam soli tuvāk rietumvalstu pārticībai un dzīves līmenim. Neatkarīgā Latvija kopš dibināšanas 1918. gada 18. novembrī, pieņemot par savām tās Satversmē rakstītās vērtības, vienmēr ir tiekusies būt pilntiesīga un respektēta Eiropas valsts. Šodienas lēmums parāda, ka Latvija ir daļa no Eiropas kodola," sacīja ministrs.

Tomēr līdzās tam E. Rinkēvičs piebilda, ka "pievienošanās eiro zonai nebūt nenozīmē Latvijas vēstures beigas. Mums ir ļoti daudz darāmā un neatkarīgi no tā, ka būsim daļa no eirozonas, mums ir patstāvīgi jāplāno sava politika un jādomā par turpmākiem mērķiem valsts attīstībai."

Jau ziņots, ka līdz eiro ieviešanai Latvijā atlikušas vēl 176 dienas - 2014.gada 1.janvārī Latvija kļūs par 18.eirozonas valsti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Par zāļu cenām Eiropā un kas tās diktē

Man par milzu pārsteigumu Latvijas portālā Diena parādījās tulkots raksts Kāda ir dzīvības cena? Runājot par zālēm, tā ir ļoti atšķirīga visā pasaulē. Tā atšķiras arī Eiropā. Tas ir izcils žurnalisti...

Neatdalāmā bezjēdzība

Domājams, ka 2024. gada 2. jūlijs ieies vēsturē kā kārtējais paraugs tam, ka apgrūtinoša un brīžiem pat muļķīga birokrātija ir izcili iedzīvojusies ne tikai Latvijā, bet visas Eiropas Savienība...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē