Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Ventspils Pašvaldības policijas priekšnieks augsti vērtē līdzšinējo sadarbību ar atstādināto Kokinu

Ventspils Pašvaldības policijas priekšnieks Jānis Arājs augsti vērtē līdzšinējo sadarbību starp viņa vadīto iestādi un Valsts policijas (VP) Ventspils iecirkni un viņš bijis nepatīkami pārsteigts, uzzinot, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pret nu jau atstādināto Ventspils iecirkņa priekšnieku Ģirtu Kokinu sācis kriminālprocesu, turot viņu aizdomās par norādījumu došanu padotajiem nepamatoti samazināt personām piemērotos administratīvos sodus.

Arājs aģentūrai LETA atzina, ka šī ziņa viņam bijusi nepatīkams pārsteigums - neko tādu viņš neesot varējis pat iedomāties. Ar Kokinu viņš uzturējis profesionāli koleģiālas attiecības. "Cilvēkā iekšā jau ielīst nevar, bet vismaz ārēji nekādas pazīmes par neko tādu neliecināja," atzina Arājs.

Vienlaikus viņš uzsvēra, ka nebūtu pareizi tagad, kamēr nekas nav droši zināms, publiski izteikt kādus vērtējumus, jo tas no viņa puses nebūtu korekti.

"Šajos laikos sākt kriminālprocesu ir ļoti vienkārši pret jebkuru. Jebkurš par jums var uzrakstīt iesniegumu, un, lai to pārbaudītu, ir jāsāk kriminālprocess, bet šajos laikos sabiedrība radusi to uztvert tā, it kā vaina jau būtu pierādīta," atzina Arājs. Pieredze liecina, ka ir ne mazums precedentu, kad kriminālprocess tiek izbeigts, jo atklājas, ka apsūdzībām nav pamata, piebilda Pašvaldības policijas priekšnieks.

"Katrs personīgi pie sevis var izdarīt secinājumus, bet es nedomāju, ka tagad, nezinot lietas būtību, būtu jāizdara kādi publiski secinājumi no oficiālo iestāžu vai žurnālistu puses," piebilda Arājs.

Jau kopš Ventspils Pašvaldības policijas dibināšanas dienas tās sadarbība ar VP ir bijusi kā piemērs citiem, tāpēc šī ziņa nāca kā nepatīkams pārsteigums, atzina Arājs. "Mūsu profesionālā sadarbība ir bijusi augstā līmenī un produktīva, būtisku domstarpību nav bijis. Kad pagājušā gada rudens vētrā pilsētā pazuda elektrība, ļoti operatīvi sadalījām pienākumus starp Valsts un Pašvaldības policiju - kurš ko darīs -, lai šādos apstākļos pilsētā nodrošinātu kārtību," atzina Arājs. Šāda sadarbība izrādījusies ļoti efektīva - vētras naktī tumsā grimstošajā pilsētā marodierisma gadījumu praktiski neesot bijis.

Ar Kokinu aģentūrai LETA arī otrdien neizdevās telefoniski sazināties. Jauns Ventspils policijas iecirkņa priekšnieka pienākumu izpildītājs pagaidām vēl nav iecelts, informēja VP Kurzemes reģiona pārvaldē.

Kokina ienākumi pērn veidojuši 12 196 latus (17 354 eiro) - tā ir gada alga, ko viņš saņēmis par darbu policijā. Kokina parādsaistības veido 12 236 eiro, liecina viņa valsts amatpersonas deklarācija par 2013.gadu.

Kā ziņots, KNAB Kokinu tur aizdomās par to, ka viņš devis norādījumus padotajiem nepamatoti samazināt personām piemērotos administratīvos sodus.

KNAB pret Kokinu sācis kriminālprocesu. Viņam ir piemērots drošības līdzeklis - aizliegums pildīt amata pienākumus, līdz ar to viņš no amata ir atstādināts.

Neminot personas vārdu, KNAB izplatītajā paziņojumā presei informē, ka birojs janvārī sācis kriminālprocesu pret Ventspils iecirkņa amatpersonu par iespējamo dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē