Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Gala lēmumu par Melbārdi NA pieņems pēc tikšanās ar nozares pārstāvjiem

Nacionālā apvienība Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (VL!-TB/LNNK) iespējamo sadarbību ar potenciālo kultūras ministra amata kandidāti, Latvijas Nacionālā kultūras centra direktori Daci Melbārdi vērtē ilgtermiņā, taču gala lēmumu par viņas kandidatūru šim amatam pieņems pēc nozares pārstāvju viedokļa uzklausīšanas.

Melbārde trešdien VL!-TB/LNNK frakcijas sēdē prezentēja savu redzējumu par prioritātēm un veicamajiem darbiem kultūras jomā gan tuvākajos gados, gan arī ilgtermiņā. Tāpat tika runāts par viņas iespējamo sadarbību ar partiju, kam sekoja plašas diskusijas. Sarunas ar Melbārdi ilga vairāk nekā divas stundas.

VL!-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars žurnālistiem sacīja, ka trešdienas sarunas notika "ļoti pozitīvā gaisotnē", un nacionālās apvienības pārstāvji ir pārliecības pilni turpināt procesu, kura nākamais posms ir nākamās nedēļas sākumā paredzētā tikšanās ar Kultūras alianses pārstāvjiem. Tikšanās laikā paredzēts apspriest Melbārdes kandidatūru, un tad vēl būs nepieciešams valdes galīgais lēmums par viņas izvirzīšanu kultūras ministra amatam.

Pieņemot gala lēmumu, ir būtiski dzirdēt nozares viedokli, vēlējumu un būtiskos jautājumus, akcentēja Dzintars. Savukārt trešdienas frakcijas sēdes mērķis iepazīties ar kandidāti, nevis pieņemt lēmumu.

Savukārt Melbārde pauda, ka sadarbība ar VL!-TB/LNNK "tiek skatīta ilgtermiņā", jo nopietnas pārmaiņas kultūras nozarē var panākt, tikai strādājot ilgāku laika periodu.

Kā būtiskākus jautājumus nozarē Melbārde minēja kultūras nozarē strādājošo cilvēku atalgojumu, tāpat būtu jāparaugās uz Valsts kultūrkapitāla fondu, kas ir galvenais instruments radošai darbībai, jaunradei un kultūras mantojuma projektiem.

Kā ziņots, pēc panāktās vienošanās saistībā ar nākamā gada budžeta jautājumiem premjers vairs neredz pamatu nacionālajai apvienībai novilcināt jautājumu ar kultūras ministra kandidāta izvirzīšanu. Pēc skaļajiem skandāliem ar Latvijas Nacionālās operas vadības nomaiņu premjers pieprasīja kultūras ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes (VL!-TB/LNNK) demisiju un aicināja nacionālo apvienību izvirzīt jaunu kultūras ministra amata kandidātu.

Savukārt Valsts prezidents Andris Bērziņš trešdien žurnālistiem sacīja, ka potenciālā kultūras ministre Melbārde uz viņu savulaik atstājusi labu iespaidu

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Amerikāņu kruīza ceļotāji atgriežas Baltijas jūrā

“Šis bijis grūts laiks Baltijas jūras reģionam, bet ir cerības, ka pakāpeniski atkal atgriezīsimies pie augšupejošas tendences, kā tas bija pirms pandēmijas un Krievijas sāktā kara sākuma Ukrainā”...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas