Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Holts: zaudējumus ienīstu vairāk, nekā mīlu uzvaras

Rīgas Dinamo vārtsarga Krisa Holta pirmā spēle play-off sērijā pret Ņižņijnovgorodas Torpedo nebija pārāk izdevusies, jo nācās ielaist septiņas ripas, bet Kriss cenšas pārāk nesērot par neveiksmēm. Viņš apzinās, ka daudz svarīgāk ir koncentrēties uz nākamo spēli. Dinamo vārtsargu treneris Sergejs Naumovs atzīst, ka Holtam vēl jāpiestrādā pie vārtsarga tehnikas uzlabošanas, bet viņa pluss ir spēja ātri aizmirst neveiksmīgās epizodes.

«Vārtsarga profesijā šai īpašībai ir būtiska nozīme,» secina Naumovs. Holta spēju ātri atgūties pēc sliktām spēlēm ievērojis arī viņa komandas biedrs, uzbrucējs Ģirts Ankipāns: «Nākamajā rītā viņš ir gatavs visu sākt no baltas lapas.» Holts var mierināt sevi ar domu, ka diez vai kādreiz atkārtosies tik briesmīga spēle kā bērnībā, kad mazais Kriss pirmoreiz iestājās vārtos un viņa komanda zaudēja ar 18 vai 19 pret 0.

Fragments no intervijas:

Ko dari, lai atgūtos pēc sliktām spēlēm?
Ja esmu pieļāvis kļūdas un aizvadījis sliktu spēli, kādu pusstundu ar mani labāk nerunāt. Esmu ļoti dusmīgs uz sevi. Godīgi sakot, pats esmu sev lielākais kritiķis. Pēc sliktām spēlēm sevi kritizēju vairāk, nekā to darītu Rautakalio, Naumovs vai līdzjutēji. Taču apzinos, ka jādomā nevis par pagātni, bet gan par nākamo spēli. Nevienu neinteresē, vai iepriekšējā spēlē tu izgāzies vai nostāvēji «sausā», jo rīt būs atkal jauna spēle.

Dinamo pagājušogad bija divi līdzīga līmeņa vārtsargi — tu un zviedrs Mikaēls Telkvists. Šogad tu esi neapstrīdams pirmais numurs. Vai šāda situācija tev patīk labāk? No tevis arī vairāk tiek prasīts.
Domāju, ka tas man palīdz spēlēt labāk. Ja tevi uzskata par labāko, jāiet laukumā un tas jāpierāda. Man patīk uzstādīt sev augstus mērķus, piemēram, kļūt par labāko vārtsargu visā līgā. Tas palīdz atrast motivāciju katrai spēlei. Vienalga, vai mēs spēlējam pret kādu pastarīti vai Sanktpēterburgas SKA, man šīs spēles ir vienlīdz svarīgas. Es nešķiroju, vai tā ir pirmssezonas treniņspēle vai play-off. Tam nav nozīmes, jo es gribu uzvarēt katrā spēlē. Faniem, treneriem un spēlētājiem patīk uzvaras, bet man galvenais ir nezaudēt. Zaudējumus es ienīstu vairāk, nekā mīlu uzvaras. Tā ir mana motivācija.

Vai tev ir kādi rituāli pirms spēlēm, piemēram, neskūties play-off laikā?

Es neesmu māņticīgs. Tas, vai tu skujies play-off laikā, nekādi nevar ietekmēt tavu spēli. Dažiem spēlētājiem ir ļoti daudz rituālu, bet es tam neticu. Tas tikai novērš uzmanību. Piemēram, tu esi pieradis pirms spēles apēst banānu, bet pēkšņi nākas spēlēt pilsētā, kur nav banānu. Vai tas nozīmē, ka šodien būsi sliktāks spēlētājs?

Vai gribētu spēlēt Dinamo arī nākamajā sezonā?
Tas būs atkarīgs no Dinamo. Es melotu, ja teiktu, ka negribu palikt Rīgā. Man šeit patīk; es kā spēlētājs šeit jūtos vislabāk. Taču jāņem vērā arī citi apstākļi. Katrai komandai jārēķinās ar savu budžetu. Ceru, ka mums izdosies vienoties.

Vairāk par Krisu Holtu un viņa karjeras līkločiem lasiet jaunākajā Sestdienā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Elektromobiļu īpašnieki lielāki piesārņotāji

Elektrības darbinātu automašīnu īpašniekiem patīk padižoties ar vides apziņu un dabai draudzīgiem pārvietošanās paradumiem. Taču Somijas zinātnieku pētījums sarūpējis pārsteidzošus rezul...

Nevajag ar mani sarunāties!

Dziedātāja Zemfira (48) iestājas pret karu, ironizē par savu ārvalstu aģentes statusu, neļaus sevi apklusināt un jau 13. oktobrī atkal uzstāsies Rīgā.

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata