Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Padomi festivālu sezonai: Apmeklētāju pieredze

Vasara ir īstais brīdis, lai beidzot sadūšotos un apmeklētu kādu no neskaitāmajiem pašmāju mūzikas festivāliem. Tā kā ar iesācēja veiksmi vien būs par maz, Sestdiena apkopo noderīgākos padomus un pieredzes stāstus no rūdītākajiem festivālu apmeklētājiem.

Izgulies pirms festivāla!

Emīls, studē Eiropas studijas

"Festivāla dienā cēlos ļoti agri, jo ar draugiem bijām nolēmuši festivālā ierasties laikus. Bija karsta un notikumiem piepildīta diena, un vakarā, pie galvenās festivāla skatuves gaidot pirmās dienas lielo mākslinieku, nogūlos zālītē un iesnaudos. Kad pamodos, īsti nesapratu, kur tad ir tas britu diženais mūziķis, jo uz skatuves spēlēja cita grupa. Izrādījās, ka biju to saldi nogulējis."

Padomā, pirms sēdies iekšā!

Kristaps, pārdošanas speciālists

"Tā kā festivālam atvēlētais budžets lielākoties bija paredzēts aliņam, nolēmām doties turp stopējot. Kopā ar draugu sākām stopēt ap vieniem naktī. Pēc stundas apturēja kāda mašīna, un, daudz nedomājot, kāpām iekšā. Kad bijām iekāpuši, konstatējām, ka mums priekšā jau ir trīs citi stopētāji. Jāpiebilst, ka mašīnā bija tikai piecas vietas un tai nebija aizmugurējā stikla. Pēc brīža mūs centās apstādināt policija, bet mūsu šoferis nemaz nedomāja apstāties. Sākas filmas cienīga pakaļdzīšanās. Kārtībsargi skaļrunī pavēlēja mūsu šoferim apstāties, bet viņš tiem veltīja dažus krievu lamuvārdus. Šofera partnere mūs mierināja, lai mēs, bērniņi, neuztraucamies, tā nav pirmā reize un gan jau arī šoreiz aizmuksim. Aizmukām. Bet mūs, pasažierus, pārgalvīgie braucēji izmeta pusceļā. Kopā ar mašīnā sastaptajiem stopētājiem kopīgi aizstopējām līdz festivālam."

Nodrošinies ar siltām drēbēm!

Grupa The Coco’nuts

"Pirms pāris gadiem piedalījāmies Positivus festivālā, kas solistei Marijai beidzās visai bēdīgi. Lai gan Marija ir bieža festivālu apmeklētāja, viņa nebija gatava vējainajai Salacgrīvai. Siltu drēbju un nekvalitatīvas telts dēļ Marija pēc trim telšu pilsētiņā izdzīvotām dienām saķēra pamatīgu angīnu."

Neko pie telts neatstāj!

Elza, studē bioloģiju

"Mainīgo laikapstākļu dēļ gumijas zābaki ir neatņemama festivālu sastāvdaļa. Iekārtojot savu festivāla mītni - telti, noliku gumpīšu pāri pie telts ieejas, lai nebūtu nekur tālu jāmeklē, kad ievajadzēsies. Taču nākamajā dienā attapos, ka viens gumijnieks ir pazudis, bet tā vietā bija uzradusies kāda nepazīstama josta. Tā vēl joprojām man ir mīkla - kas izdarīja šo dīvaino apmaiņu? Taču kopš tā laika, apmeklējot festivālus, es vairs neko uzkrītošu pie telts durvīm neatstāju."

Nedzer apšaubāmas izcelsmes dzērienus!

Dace, franču valodas pasniedzēja

"Tā kā uz festivālu biju atbraukusi bez sava drauga, tad nolēmu neķēpāties ar telti un pa nakti gulēt mašīnā. Naktī pēc kārtīgas izdejošanās, protams, moka slāpes, bet bagāžnieks tieši šim nolūkam tika piekrauts pilns ar minerālūdens pudelēm.  Tā nu ņemu vienu un dzeru tādu lielu, atvēsinošu malku. Tikai garša dīvaina, šķebinoši salkana. Pat iedevu draugiem pagaršot, kāda jocīga limonāde. Bet tumšs, redzēt īsti nevar, tāpēc drošības pēc vairāk nedzērām. Nākamajā rītā pamodos ar briesmīgām galvassāpēm, tāpēc nolēmu pārbaudīt, kas ir šajā mistiskajā pudelē - it kā minerālūdens pudele, bet iekšā zilgans šķidrums. Nojaušot ko nelāgu, zvanu draugam un prasu, vai viņš gadījumā nezina, kas tā par dīvainu dziru. Izrādās, viņš vienā no minerālūdens pudelēm ielējis dzesēšanas šķidrumu. Par laimi, viss beidzās labi, bet otrā festivāla diena gan pagāja, mokoties ar nelabu dūšu un galvassāpēm."

Visu rakstu par vasaras festivāliem un pasākumiem, ko apmeklēt, lasiet žurnāla Sestdiena 10.jūlija numurā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli


Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata