Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kad debesis ir aizslēgtas. Repatriācijas redzamā un neredzamā puse

Latvijas valstspiederīgo atgriešanās mājās ārkārtējās situācijas apstākļos mūsu valsts vēsturē ir bezprecedenta gadījums. Atbalsta sniegšana krīzes situācijās gan nav nekas unikāls – vēl diezgan nesen bijusi Fukušimas krīze, Krievijas iebrukums Gruzijā un apvērsums Turcijā. Tomēr šo norišu apjoms bijis nesalīdzināmi mazāks. Covid-19 radītās pandēmijas kontekstā runa ir par tūkstošiem, nevis dažiem desmitiem vai simtiem Latvijas valstspiederīgo "ārpusē". SestDiena aplūko repatriācijas redzamo un neredzamo pusi.

Top komentāri

jānis
j
Nav nekādu pretenziju pret normāliem tautiešiem, kas brauc mājās, pavisam cita attieksme ir pret tiem klejotājiem, kas nolamāja Latviju visādiem necenzētiem vārdiem, apsaukāja tos Latvijas cilvēkus, kas paliek te, iekāpa lēto cenu lidmašīnā un aizbrauca griezt sēnes, saņemt svešas valsts pabalstus vai arī vienkārši izdzerties.Tagad atcerējušies, ka ir tomēr arī tāda Latvija. Lūk šādus vazaņķus neviens negrib.
sergejs
s
Man uz darbu jatiek prom no Latvijas,kad bus reisi pretejā virzienā???
mužiks
m
Mūsu, Latvijas, cilvēki ir tikai tie, kuri strādāja un nodokļus maksāja Latvijā (tas par darba spējīgajiem).Tie, kuri izvēlējās klanīties un kalpot svešiem kungiem - nav mūsu cilvēki. Kad klājas smagi, tā atceras par Latviju. Tagad šis "atgrieztais rieciens" izmantos mūsu sarūpētos resursus. Ar kādām tiesībām? Samazināsies risks saslimt, tā atkal-aste gredzenā-un aiziet labākas dzīves meklējumos. Deklarētā dzīves vieta un LR pilsoņa pase nenozīmē, ka tu esi Latvijai piederīgais, jo pats izvēlējies nodot savu Dzimteni.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Miljoni, ērgļi un svētki

Šogad krāsosiet, slēpsiet, meklēsiet vai ripināsiet? Lai gan olu rādīšana jau labu laiku politiski folklorizējusies, svētku noskaņa ir tepat līdzās, gribas smaidīt un aicināt pavasari beidzo...

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata