Lielbritānijas Olu industrijas padomes veiktā pētījumā noskaidrotas raksturīgākās īpašības cilvēkiem, kuri izmanto kādu no pieciem populārākajiem olu pagatavošanas veidiem. Tie, kuri vāra olu bez čaumalas, parasti ir dzīvespriecīgi, sabiedriski un atvērti. Īstas kompānijas dvēseles, priecīgāki par vidusmēra cilvēku. Viņiem patīk skaisti ģērbties un klausīties ritmisku, optimistisku mūziku. Tā kā šis pagatavošanas veids prasa iemaņas, to biežāk piekopj cilvēki pusmūžā. Klasiski vārītas olas izvēlas impulsīvi, bezrūpīgi un neorganizēti cilvēki. Viņu dzīvē valdošā haosa dēļ pastāv augstāks risks piedzīvot laulības šķiršanu.
Ceptas olas iecienījuši strādnieku kārtas pārstāvji, kā arī cilvēki no lielām ģimenēm. Viņi parasti ir brīvdomātāji. Ziņkārīgi, radoši, ar labu iztēli un spēj atcerēties naktī redzētos sapņus. Uz pannas samaisītu olu jeb kulteņa fani parasti ir jauni profesionāļi, kas ēdiena gatavošanai nevēlas atvēlēt daudz laika. Lielākoties šie cilvēki ir nosvērti, disciplinēti un piesardzīgi. Nelabprāt atklājas svešiniekiem.
Omletes cienītāji ir visdisciplinētākie, organizētākie un uzticamākie no visiem. Viņiem dzīvē viss ir saplānots, tādēļ rītos pietiek laika pagatavot sātīgas brokastis. Šo cilvēku mājās parasti valda kārtība, viņu dzīve un laulība ir ilgāka nekā vidēji valstī.

