Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis
Elīna Garanča apbalvota ar Triju Zvaigžņu ordeņa III šķiru un iecelta par ordeņa komandieri

Triju Zvaigžņu ordeņa saņēmēja Garanča: Domāt ilgtermiņā, neapmierināties ar kripatām!

Pasaulslavenais mecosoprāns Elīna Garanča SestDienai atbildēja, atgriezusies no Minhenes, kur ar lieliem panākumiem dziedāja Leonoras lomu Bavārijas Valsts operas šīs sezonas pirmajā iestudējumā – Gaetāno Doniceti operā Favorīte ar Karelu Marku Šišonu pie diriģenta pults.

Novembra sākumā prestižajā ierakstu kompānijā Deutsche Grammophon nāca klajā jauns viņas albums Revive. Bet vēl septembrī viņa pie mums Latvijas Nacionālajā teātrī muzicēja kopā ar Raimondu Paulu, svinot kopīgā albuma Baltās paslēpes iznākšanu. Jau 30. novembrī Parīzes Nacionālajā operā viņa debitēs Santucas lomā Pjetro Maskanji operā Zemnieka gods.



Biju pārsteigta par Triju Zvaigžņu ordeņa piešķiršanu, jo man pašai nelikās, ka pēdējo gadu laikā būtu paveikusi ko īpaši lielu, jo īpaši tāpēc, ka ilgāku laiku biju prom no skatuves saistībā ar abu bērnu dzimšanu. Bet esmu ļoti gandarīta, ka tagad varēšu oficiāli visus "komandierēt".

Domāju, ka jebkurš latvietis, kas izbraucis vai aizbraucis, interesējas, kas notiek Latvijā, un mūsos visos ir vai nu ieaudzināts, vai caur Dziesmu svētkiem, Jāņiem un citām tikai latvietim tipiskām lietiņām iezīdusies vajadzība tomēr būt atpazītiem tieši caur citiem latviešiem – tiem, kas ir Latvijā, vai tiem, kam Latvija ir svarīga. Savā zemē pravieša nav! Tāpēc tiem, kas saņem savas zemes augstāko apbalvojumu, ir milzīgs lepnums un gandarījums par to.

Gribētos, lai mēs tāpat varētu lepoties, ka izglītība un veselības aprūpe ir attiecīgā līmenī, ka pensionāri, kas visu mūžu strādājuši, varētu ar cieņu pavadīt savas mūža izskaņas dienas, neskaitot santīmus maizes donai, bet pašreizējā situācija diemžēl ir vairāk nekā drūma. Ceru, ka Brexit un Trampa ievēlēšana būs modinātājpulkstenis Latvijas politikā, lai beidzot izkārtotu vietējiem cilvēkiem normālu eksistenci. Ļoti ceru, ka zemākais punkts ir sasniegts un beidzot atspersimies, nevis turpināsim slīdēt zemāk...

Latvietis, manuprāt, ir ārkārtīgi sīksts. Mēs esam raduši, ka mums pāri veļas citu zemju un tautību iekarotāji, citi labuma meklētāji, bet ir ļoti sāpīgi, ka to dara otrs latvietis. Uzskatu, ka Latvijai vajadzētu vadību, kas domā ilgtermiņā, kas neapmierinātos ar Eiropas Savienības atmestajām kripatām, bet cīnītos par savas zemes, savas tautas un sabiedrības vajadzībām.

Es domāju, ka lielākā daļa sabiedrības būtu ar mieru sajozt siksnu stingrāk, pieciest pāris gadu drastiskas pārmaiņas, ja būtu garantija, ka situācija būtiski uzlabosies. Bet ļoti gribu cerēt, ka mūsos ir vēl palicis lepnums, ko nepārdosim par pēdējo tiem, kuri sola īslaicīgu labumu.

Lai visiem īstenajiem latviešiem, kas nebrūķē muti un nesola, bet tiešām dara savu darbu, kam Latvija sirdī ir svarīga, kas nes Latvijas vārdu pasaulē ar saviem darbiem, nevis solījumiem, lai viņiem visiem spēks un izturība!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Miljoni, ērgļi un svētki

Šogad krāsosiet, slēpsiet, meklēsiet vai ripināsiet? Lai gan olu rādīšana jau labu laiku politiski folklorizējusies, svētku noskaņa ir tepat līdzās, gribas smaidīt un aicināt pavasari beidzo...

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata