Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Triju Zvaigžņu ordeņa saņēmēja Rebeka: Mūsu galvenā vērtība ir cilvēki

Darbīgā un pasaules opernamos arvien gaidītā Marina Rebeka Latvijas valsts svētku laikā atradīsies Vīnē, kur jau 19. novembrī būs Džuzepes Verdi operas Traviata jauniestudējuma pirmizrāde Vīnes Valsts operā. Dziedātājas šī gada radošā raža ir tiešām apbrīnojama: spožas debijas piecās jaunās lomās. Nākamo debiju titullomā Gaetāno Doniceti operā Marija Stjuarte viņa apsolījusi dzimtenei koncertiestudējumā Rīgā, Liepājā un Rēzeknē 2017. gada janvārī.

Marina Rebeka apbalvota ar Triju Zvaigžņu ordeņa III šķiru un iecelta par ordeņa komandieri



Esmu bezgalīgi priecīga un pateicīga par sava darba novērtējumu un cienīšanu. Šis apbalvojums apliecina manas valsts atbalstu un mīlestību.

Patriotisms, manuprāt, ir dzimtenes mīlestība. Kā var nemīlēt to, kas ir daļa no tevis? Es pārstāvu savu zemi visur pasaulē, kur dodos strādāt, uzstāties. Mani uztver kā Latvijas dziedātāju, jo nesu mūsu tradīcijas un audzināšanu, izglītību un visu, kas izveidojis mani kā personību un mākslinieci. Mans vārds ir cieši saistīts ar Latviju.

Mūsu zeme ir maza, tomēr ļoti bagāta visādās jomās. Manuprāt, mūsu galvenā vērtība ir cilvēki. Tie ir dažādi, bet visiem piemīt stiprums un sirsnība – laikam izciesto grūtību dēļ. No mums var mācīties gara stiprumu, mērķtiecību, apņēmību, erudīciju, komunikācijas spējas. Mūsu tauta vai nu dzied, vai dejo. Kultūra jau no bērnu dienām ir mūsos.

Lepoties ar savu dzimteni var vienmēr. Grūti apzināties, ka maz vari darīt tās izaugsmes labā. Diemžēl daudzi ir aizbraukuši prom lielajā pasaulē. Tie, kuri pārvar grūtus laikus, kļūst tikai stiprāki un prot labāk novērtēt to, kas viņiem ir. Novēlu mums visiem nekad nezaudēt gara stiprumu un ticību sev un saviem spēkiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Par atmiņām jādomā

Droši vien ikvienam ir pazīstama sajūta, ka daži piedzīvojumi spilgti iespiežas atmiņā uz visu mūžu, bet citi tās pašas dienas notikumi pagaist no prāta jau pēc dažām nedēļām vai mēnešiem. Iespējams...

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata