Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Trešdiena, 9. oktobris
Helga, Elga, Elgars

Aicina vīriešus pārbaudīt veselību

Kopš pagājušā gada nogales Latvijas Urologu asociācija realizē vīriešu veselības atbalsta kampaņu reģionos, kuras ietvaros speciālisti dodas uz lauku rajoniem, lai vīriešiem sniegtu iespēju pārbaudīt savu veselību bez maksas.

Kā liecina Slimību profilakses un kontroles centra pētījuma dati, 2014. gadā ielaista prostatas vēža dēļ Latvijā dzīvību zaudējuši 409 vīrieši. Pērn tika diagnosticēti 1114 jauni prostatas vēža gadījumi, no kuriem lielākā daļa jauno pacientu tika atklāti tieši lauku reģionos, kur vīriešiem ikdienā ir ierobežota iespēja nokļūt pie urologa un veikt nepieciešamās veselības pārbaudes. Lai risinātu šo problēmu, Latvijas Urologu asociācija sadarbībā ar Latvijas Lauku ģimenes ārstu asociāciju un MFD veselības grupu oktobrī un novembrī turpinās reģionālās vizītes, kurās ikvienam stiprā dzimuma pārstāvim būs iespēja konsultēties ar speciālistiem.

Oktobrī un novembrī speciālistu izbraukumi norisināsies šādos reģionos:

23. oktobrī Aizkrauklē un Līvānos. Aizkrauklē šajā datumā, sākot no plkst. 11, uroloģe Egita Deine pieņems vizītes Aizkraukles Uroloģijas centrā Bērzu ielā 5. Tālrunis pierakstam: 65133875 vai 65133873. Savukārt Līvānos, sākot no plkst. 11, urologs Atis Karulis pieņems vizītes Līvānu slimnīcā Zaļajā ielā 44. Tālr. pierakstam: 65307602.

30. oktobrī Krimuldā. Sākot no plkst. 11, urologs Mareks Vējiņš pieņems vizītes Krimuldas doktorātā Saules ielā 1a. Tālr. pierakstam: 29473979 vai 67978268.

13. novembrī Neretā un Limbažos. Neretā šajā dienā, sākot no plkst. 10, uroloģe Egita Deine pieņems vizītes Ingas Apeinānes ģimenes ārsta praksē Rīgas ielā 6. Tālr. pierakstam: 29419288. Neretā būs pieejami arī MFD Mobilās diagnostikas vienības pakalpojumi. Savukārt Limbažos, sākot no plkst. 10, urologs Mareks Vējiņš pieņems vizītes Limbažu slimnīcā Klostera ielā 3. Tālr. pierakstam: 64070106. Vizītes ir jāpiesaka iepriekš, zvanot uz norādītajiem tālruņiem attiecīgajā reģionā.

«Prostatas vēzis ir visnotaļ viltīga slimība, no kuras nav pasargāts neviens vīrietis, taču ar mūsdienu medicīnas tehnoloģijām to ir iespējams ārstēt, tāpēc speciālistu izbraukumi uz lauku reģioniem ir lieliska iespēja, kuru vīriešiem vajadzētu izmantot,» aicina medicīnas zinātņu doktors, asociētais profesors un Latvijas Urologu asociācijas prezidents Dr. Egils Vjaters un piebilst - pēdējos gados praksē ir vērojams jauno pacientu skaita pieaugums, kas patiesībā ir ļoti pozitīva tendence, jo šie pacienti tiek atklāti, un tas dod iespēju ārstiem strādāt, palīdzot arvien vairāk cilvēku.

«Atskatoties uz paveikto, varētu teikt, ka rezultāti jau ir vērtējami kā labi, jo reģionālo izbraukumu laikā ir apzināts daudz pirmreizējo pacientu. Pēc vizīšu skaita var secināt, ka vīrieši tiešām ir sākuši apjaust problēmas nozīmi, un, ja viņiem tiek dota iespēja apmeklēt speciālistu savas dzīvesvietas tuvumā, tad tā parasti tiek izmantota,» atzīst Latvijas Lauku ģimenes ārstu asociācijas prezidente Līga Kozlovska, viņa turpina: «Tas ir ļoti labi, ka varam piedāvāt pacientiem bezmaksas urologa konsultācijas tajos reģionos, kur urologa pakalpojumi ikdienā ir ierobežoti, un tādā veidā veicināt vīriešu veselību Latvijā.» Ja iedzīvotājiem ir interese par urologa konsultācijām arī citās pilsētās, tad ar pieteikumu esat aicināti vērsties pie sava ģimenes ārsta. Latvijas Uroloģijas asociācija sadarbībā ar Latvijas Lauku ģimenes ārstu asociāciju iespēju robežās centīsies noorganizēt ārsta vizīti arī citos reģionos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?