Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Ar neaprēķināmo Krieviju

Meistarīgas, ļoti slaidas, titulētas, bet mazliet sagurušas un ne vienmēr nopietni noskaņotas - ar tādu Krievijas komandu Latvijas dāmu basketbola valstsvienībai būs darīšana ceturtdien plkst.20.15 Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā. Vēl ceturtdaļfinālā trešdien spēlēs Spānija - Itālija un Slovākija - Baltkrievija, ceturtdien tiksies Francija - Grieķija. Šo maču uzvarētājas cīnīsies par medaļām, bet zaudētājas - par pēdējo piekto ceļazīmi uz 2010.gada pasaules čempionātu.

Latvijas valstsvienība Eiropas čempionāta desmito dienu pavadīja brīvā režīmā. Pirmdienas vakarā palikšana viesnīcā nebija obligāta, bet otrdien spēlētājas sapulcējās tikai pievakarē uz tikšanos ar sponsoriem. Pašā vakarā kolektīvi tika apmeklēta spēle Krievija - Francija. Trešdien gan gatavošanās ceturtdaļfinālam notikšot ar pilnu sparu - paredzēti divi treniņi.

Bet, kamēr latvietes atjaunoja spēkus, F grupas komandām nācās liet sviedrus cīņā par izdzīvošanu vai labāku pozīciju izslēgšanas turnīrā.

Pirmās savu likteni noskaidroja Lietuvas un Itālijas komandas. Lietuvietes, kurām ceturtdaļfināla cerību saglabāšanai bija vajadzīga uzvara ar vismaz astoņu punktu pārsvaru, pirmā puslaika beigās sasniedza 39:31, taču otrajā uzbrukumā apstājās. Toties itālietes varēja gavilēt no sirds, jo zemāk par 4.vietu grupā viņas vairs nevarēja nostumt neviens.

Pārim Baltkrievija - Turcija rēķini bija vēl sarežģītāki, un mača lielākajā daļā rezultāta starpība svārstījās ap abām komandām liktenīgo plus 8 Baltkrievijas labā. Vispār baltkrievietes spēles kvalitātes un azarta ziņā pirmo reizi šajā čempionātā atgādināja 2007.gada bronzas komandu. Otrajā puslaikā ar 13 punktiem izcēlās bijusī TTT līdere Tatjana Troina, un spēles beigās viņa kopā ar partnerēm ne tikai izstūma Turciju ārpus četrinieka, bet arī panāca pietiekamu pārsvaru (86:70), lai ieņemtu trešo vietu. No tās paveras gluži reāls skats uz pirmo četrinieku, jo ceturtdaļfinālā pretim nāks nestabili spēlējošā Slovākija.

Spēle Krievija - Francija neitrālos vērotājus iepriecēja ar abpusēji spožiem individuālās meistarības uzplaik-snījumiem, taču nepameta sajūta, ka abas komandas principā var spēlēt vēl labāk (jautājums tikai - vai tuvākajās dienās?). Francūzietes kopumā izskatījās motivētākas un mobilākas, savukārt Krievijas izlasē ar pilnu jaudu darbojās tikai dažas (ieskaitot Rebeku Hemonu). Pēc rezultatīvās pirmās ceturtdaļas (23:23) nākamajās divās aizsardzība bija labāka par uzbrukumu (50:47). Ceturtajā ceturtdaļā Francija kļuva pavisam nopietna (65:55 - 36.minūtē) un atvairīja arī krievu beigu ofensīvu - 72:66.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?