Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Atrast īsto

Jolantai Mežulei (38) ir garš iepriekšējo darbavietu saraksts, bet beidzot viņa, šķiet, ir nostabilizējusies. Stabilais pamats izrādījusies loģistikas nozare un darbavieta - Elvi grupa, kur Jolanta atradusi gan interesantu darbu, gan profesionālu izaugsmi, gan draudzīgu kolektīvu. Draudzīgumā nopelni gan ir arī pašai Jolantai - viņa atstāj sirsnīga cilvēka iespaidu un, kā raksturo kāda kolēģe, savā Transporta un loģistikas daļas vadītājas amatā «māk savienot stingrību un vienkāršību».

Kā ģimene

Darba gaitu sākums Jolantai iegadījās pavisam citā jomā. Pēc skolas īpašu interešu nebija, bet, sekojot kādas paziņas piemēram, Jolanta iestājās Rīgas 5.poligrāfijas mākslas vidusskolā, kur apguva mašīnburtliča profesiju. «Sākumā nepatika, bet ar laiku kļuva interesanti. Nenožēloju,» viņa saka. Praksē tikusi tipogrāfijā Cīņa pie romānu salikšanas, vēlāk bijis arī darba piedāvājums, bet, lai to pieņemtu, pietrūcis tolaik nepieciešamā Rīgas pieraksta, un Jolanta atgriezās dzimtajā Gulbenē. Kādu laiku viņa strādāja vietējā tipogrāfijā, bet aldziņu gribējās lielāku, un, sākoties juku laikiem, Jolanta izlēma izmēģināt bārmenes arodu. Paralēli šim darbam pamazām ielauzījusies arī grāmatvedībā, līdz sākusi strādāt par grāmatvedi divos veikalos, bet pēc tam - par pārtikas preču un alkohola vairumtirdzniecības pārstāvi. Šī pieredze tagad ļoti palīdzot darbā Elvi.

Tolaik tirdzniecības pārstāves pienākumi ļoti gājuši pie sirds arī vēl viena iemesla dēļ - Jolantai ļoti patīk vadīt auto. Tagad šo kaislību Jolanta pamanās izdzīvot, kopā ar kolēģiem piedaloties auto orientēšanās sacensībās. Darbabiedru kompānijā viņai paiet lielākā daļa brīvā laika; kopā braukts gan sēņot, gan šašliku cept. Elvi loģistikas «ģimene» ir lielākais darba pluss, Jolanta saka. «Esam saauguši kā zāle.»

Slavēja un aicināja

Kad Gulbenes pusē darba iespējas sāka buksēt, Jolanta izlēma pārcelties uz Rīgu. Pilsētas vide, burzma, troksnis viņai paticis vienmēr, tāpēc par varbūtēju atgriešanos laukos Jolanta tagad domīgi saka: «Laikam jau nē…»

Rīgā Jolanta nokļuva sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumā Anšpēteri, kur īsā laikā no trauku noliktavas vadītājas izauga par banketu menedžeri. Šis darbs Jolantai ļoti patika, taču ilgi to nevarēja turpināt. «Es audzinu dēlu, tolaik viņš bija bērnudārza vecumā. Bet attiecības bija šausmīgas, jo es nekad nebiju mājās, vienmēr darbā. Nācās izvēlēties - bērns vai darbs,» viņa stāsta.

Dzīve iesvieda pasmagā periodā, kad bija grūtības ar darba atrašanu, līdz Jolanta iekārtojās Stomatoloģijas institūtā par reģistratori. Darbavietu mainīt neplānoja, taču nejauši satikta bijusī kolēģe, kura nu strādāja Elvi grupā, savu uzņēmumu ļoti slavēja, izstāstīja par radušos vakanci un ātrāk nelikās mierā, kamēr Jolanta nebija atsūtījusi savu CV. Sekoja uzaicinājums uz pārrunām, un drīz vien Jolanta pievienojās Elvi komandai kā loģistikas nodaļas asistente. Vēlāk viņa kļuva par loģistikas speciālisti, bet nu jau pilda vadītājas pienākumus.

Patīk risināt problēmas

Lai gan dižķibele iespaido it visus, Elvi grupa joprojām ir stabils vietējā kapitāla uzņēmums, un Jolantas karjera augusi reizē ar to. Drīzumā Elvi atvērs 69.veikalu, un Jolantas pārziņā ir viss, kas saistīts ar transportu, loģistikas iepirkumiem, piegādēm, pasūtījumiem. Tāpat nākas vadīt sapulces, seminārus, šad tad arī ekskursijas noliktavā. Jolantā kā vadītājā padotie ieklausās, lai gan viņa pati sevi dažkārt gribētu redzēt stingrāku un nepiekāpīgāku. Pavaicāt padomu gan viņai varēs vienmēr. Jolantai patīk risināt problēmas, rēķināt, cīnīties ar sarežģītām shēmām un atskaitēm, kaut skolas laikā labi padevušies tikai sacerējumi. Loģistikas gudrības Jolanta apguvusi līdzīgi kā savulaik grāmatvedību - darot un konsultējoties ar citiem darītājiem. Domu par augstskolu viņa nolikusi malā, taču no jaunām zināšanām nevairās. «Ievajadzēsies - iemācīšos!» viņa smaida, tomēr teic, ka kādus kursus apmeklēt gribētos. Loģistikas jomu Jolanta atzīst par savu īsto lauciņu, un apgūstamu lietu tajā netrūkst. «Es arī esmu no tiem cilvēkiem, kam darbs galvā ir visu laiku, arī brīvdienās,» Jolanta saka.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Hierarhija

SIA Elvi grupa izpilddirektors

loģistikas direktors

Transporta un loģistikas daļas vadītāja Jolanta Mežule

transporta un loģistikas menedžeri, noliktavas darbinieki - kopā 33 cilvēki

Karjera

Kopš 2006
datu ievades operatore, loģistikas speciāliste, tagad Transporta un loģistikas daļas vadītāja SIA Elvi grupa
2005-2006
reģistratore RSU Stomatoloģijas institūtā
2002-2004
trauku noliktavas vadītāja un banketu menedžere SIA Anšpēteri
1991-2002
bārmene, grāmatvede, vairumtirdzniecības pārstāve vairākos uzņēmumos
1989-1991
mašīnburtlice Gulbenes tipogrāfijā

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?