Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 11. oktobris
Silva, Monta, Tince

Beigās dabūja pasvīst

Daudzsološais sākums negarantēja vieglu pastaigu divu dienu garumā. Latvijas hokeja izlase priekšpēdējā pārbaudes ciklā pirms olimpiskā sastāva nosaukšanas Arēnā Rīga apspēlēja Krievijas sastādīto izlasi ar 4:1 un zaudēja «bullīšos» ar 3:4. Latvijas hokeja izlasei līdz izlidošanai uz olimpiādi Sočos vēl būs tikai divas pārbaudes spēles 17. un 18. decembrī izbraukumā ar Vāciju.

Pirmās spēles pirmais periods parādīja atšķirīgo motivāciju abās nometnēs. Krievijas izlase, par spīti tam, ka sastāvā bija gados jauni spēlētāji vecumā līdz 25 gadiem, kuriem it kā vajadzētu alkt pierādīt sevi laukumā, spēlēja bez degsmes, tāpēc ātrumā un spēka divcīņās ievērojami atpalika. Mājinieku cīņasspars gan neizbrīnīja, jo Latvijas izlases galvenais treneris Teds Nolans pirms spēlēm atklāti pateica, ka trīs vai četras vēl negarantētās vietas izlasē braucienam uz Sočiem aizņems tie, kuri ar savu atdevi apliecinās, ka patiešām grib būt olimpieši. Ja enerģija laukumā ir galvenā atlases mēraukla iekļūšanai izlasē, tad Koba Jass ir ārpus konkurences. Nolanam noteikti patika, kā Koba jau no pirmās maiņas pārbaudīja krievu kaulu stiprumu. Ar cīņassparu gan nepietika, lai uzvarētu arī otrajā spēlē.

Krievijas izlases galvenais treneris Valērijs Bragins, tāpat kā spēlētāji, laikam jau nebija izpētījis, pret ko īsti nācās spēlēt. Katrā ziņā Bragina izteikums: «Rīgas Dinamo šosezon ļoti labi spēlē. Vēl tika saņemts pastiprinājums no citiem klubiem - tātad labs līmenis» īsti neatbilst reālajai situācijai. Patiesībā no Dinamo šajās spēlēs bija tikai pieci spēlētāji un vēl Latvijas čempionātā Dinamo/Juniors spēlējošais vārtsargs Māris Jučers, kuram avārijas režīmā bija jādodas laukumā, kad otrajā spēlē pēc sadursmes ar Krievijas uzbrucēju Ņikitu Filatovu galvas savainojumu guva Edgars Masaļskis. Bragins arī atzina, ka šajā Krievijas izlasē ar dažiem izņēmumiem spēlē KHL trešās un ceturtās maiņas spēlētāji. Attiecīgi viņiem nav prakses spēlei skaitliskajā vairākumā, un izkārtne «Krievijas otrā izlase» laikam tomēr izrādījusies maldinoša.

Kā jau Nolans bija solījis, abās spēlēs vārtos stājās Masaļskis. Zinot, ka Edgars šosezon ir bez spēļu prakses, viņa sniegums jāvērtē ar plusa zīmi, tiesa, pēc gūtās traumas maz ticams, ka Masaļskis tuvākajā laikā sameklēs darbu. Izlases ārsts Jānis Kvēps Dienai pastāstīja, ka datora izmeklēšanā nekas nopietns nav atklāts, taču pēc gūtā smadzeņu satricinājuma pāris nedēļu Edgars ripas nevarēšot ķert. Jučers sevi labi apliecināja, bet, ko šādā līmenī var jaunais Šveices A līgā daudzsološi sevi pieteikušais Elvis Merzļikins, tā arī neuzzinājām, jo Nolans viņam iespēju nedeva. Merzļikins spēlēja U-20 sastāvā Žoltoka kausa izcīņas maču pret Austriju (1:2).

Latvijas izlases pēdējo gadu problēma - centra uzbrucēju trūkums - ir aktualizējusies arī Soču kontekstā. Pirms spēlēm ar Krieviju ceturtdienas treniņā pirmajā maiņā pa centru tika izmēģināts Miks Indrašis, taču abās spēlēs vadošajā maiņā diriģenta lomu uzņēmās Kaspars Daugaviņš. Nolana atzinums pēc otrās spēles, ka viens no labākajiem ir bijis Daugaviņš, spodrināja Kaspara spalvas, bet neglaimoja pārējiem centra uzbrucējiem. Optimisti gan atgādina, ka ilgu laiku vadošais centrs izlasē bija Herberts Vasiļjevs, kurš Vācijā tajā laikā spēlēja kā malējais uzbrucējs. Lai novembra tumšajās dienās arī hokeja kontekstā būtu gaišāks, cerīga informācija pienāk par Jāni Spruktu. Krusteniskās saites viņam nav pārrautas, tas nozīmē, ka pēc pāris mēnešiem Sprukts varētu atgriezties laukumā Jaroslavļas Lokomotiv sastāvā un, iespējams, uz Soču ledus arī Latvijas formas tērpā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Latvija 4
Latvija 3
Krievija 1

(1:0, 2:0, 1:1)
Latvija: Kulda (Karsums, Daugaviņš, vair., 9.), Karsums (Daugaviņš, M. Rēdlihs, 21.), Indrašis (Bērziņš, Kulda, vair., 22.), M. Rēdlihs (Karsums, tukšos vārtos, 60.)
Krievija: Pankovs (Sergejevs, 54.)
Latvija: Masaļskis, J. Rēdlihs -
K. Rēdlihs, M. Rēdlihs - Daugaviņš - Karsums, Bārtulis - Kulda, Indrašis - Bērziņš - Saulietis, Sotnieks - Galviņš, Ķēniņš - Štāls - K. Jass, Meija - Pavlovs - Jekimovs, M. Jass, Vilkoits
Metieni: 25:24 (13:4, 9:8, 3:12).

Latvija 4
Latvija 3
Krievija 1

(0:1, 1:0, 2:2, 0:0, 0:1)
Latvija: Daugaviņš (M. Rēdlihs, Jekimovs, 37.), Sotnieks (Štāls, 50.), Saulietis (Andersons, 52.)
Krievija: Karpovs (7.), Filatovs (Apaļkovs, 47.), Filatovs (53.), Malihins (65.)
Latvija: Masaļskis (Jučers, no 53.), Sotnieks -Galviņš, Ķēniņš - Daugaviņš - Cipulis, Saviels - M. Jass, M. Rēdlihs - Pavlovs - Indrašis, J. Rēdlihs - Andersons, Meija - Štāls - Jekimovs, Saulietis - Bērziņš - K. Jass
Metieni: 26:46 (5:13, 10:18, 8:9, 3:6).

Diena vērtē

Pirmā spēle
Priecēja
Mārtiņš Karsums
Artūrs Kulda
Kaspars Daugaviņš
Der sapurināties
Kristaps Sotnieks
Kaspars Saulietis
Juris Štāls
Labākie: O. Bārtulis un A. Kadeikins

Diena vērtē

Otrā spēle
Priecēja
Kristaps Sotnieks
Kaspars Daugaviņš
5Edgars Masaļskis
Der sapurināties
Jēkabs Rēdlihs
Agris Saviels
Māris Jass
Labākie: K. Daugaviņš un Ņ. Filatovs

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?