Pekstiņi ir laba lieta, tāpēc mēs birojā ar tiem necīnāmies. Ticiet vai ne, bet arī šajās situācijās izpaužas manu kolēģu radošums. Biroja vadītāja Ieva saviem (biroja) krājumiem (par ko visi zina, bet skaļi nerunā) tādējādi iegūst pievienoto vērtību. Ar pavisam it kā nevainīgiem jautājumiem kolēģi noskaidro, vai no krājumiem šodien ir iespējams «saņemt» konfekti, cepumu, rozīnes vai, piemēram, riekstus. Gadījumos, kad krājumi ir uz izsīkuma robežas, pievienoto vērtību iegūst jau tā kolēģu labās sirdis. Piemēram, Andas un Līvas šokolādes krājumi ir gandrīz neizsmeļami. Pateicoties abu kaislībai uz šokolādi, esam iepazinuši visdažādākās garšas. Šokolāde ar zemenēm, bumbieriem, anīsu, čili ... Esam garšojuši, nebaidīšos apgalvot, pilnīgi visas Latvijas (un ne tikai) veikalos atrodamās dažādu ražotāju šokolādes. Mums, protams, ir arī «stiprie» kolēģi, kuri saka, ka saldumus (it kā) neēd. Prakse gan rāda citu ainu. Pat kolēģis Jānis, kurš ir mūsu aktīvākais sporta zāles apmeklētājs un darba kalendārā precīzi ieraksta jogurta dzeršanas laiku, pavisam nesen manu «pekstiņu» zemesriekstu halvu ar rozīnēm atzina par izcilu esam. Un tāda tā tiešām bija! Zinot, cik kolēģi kāri, birojā, protams, dominē lielā izmēra šokolādes, tāpat halvas klucim jābūt pietiekami lielam. Vasarās un rudeņos pēcpusdienas pauzes izvēršas stipri veselīgākas - tad savu uzvaras gājienu svin Latvijas dārzu zemenes, avenes, ķirši, āboli, plūmes un bumbieri, dažādas meža ogas. Kādus tik neesam baudījuši! Dažkārt pēcpusdienas našķis ļauj izbaudīt arī Latvijas veikalu jaunumus - piemēram, ļoti iecienīti mūsu birojā ir visdažādākie sieri. Ar pēcpusdienas kafiju un sarunām ļoti labi der kopā!
Saldumus ēst nav labi. Tam piekritīs katrs, kurš domā par veselīgu dzīvesveidu un savu formu. Tāpat nav labi ēst starp ēdienreizēm. Bet ko lai dara, ja saldumiņu tik ļoti gribas? Arī man šie pekstiņi piemīt, tāpēc somā atradīsies kāda konfekte, bet visbiežāk kaltēti āboli, dzērvenes, ķirbji, bietes, burkāni. Tieši pekstiņu iespaidā esmu atklājusi birojam blakus esošajā Barona centrā lieliskās Latvijā audzēto un ražoto produktu veikalā Idille nopērkamās sukādes un visu ko citu kaltētu. Iesaku arī jums izmēģināt. Ir gan ļoti garšīgi, gan veselīgi. Ārpus konkurences, protams, arī man - rozīnes un rieksti.
Katrā birojā ir savi stiķi un niķi, savi sociālās dzīves aspekti. Tos vēl jaukākus dara tas, ka kolēģi ir tik brīnišķīgi dažādi, un kas ir pēcpusdienas pekstiņu sakarā svarīgi - viņu garšas kārpiņas ir tik dažādas. Tā kā vismaz mums birojā noteikti vēl ir rinda našķu, ko izbaudīt pēcpusdienas kafijas pauzē. Kā ir ar jums?