Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Būs jāatsijā četri spēlētāji

Beidzot ir skaidrība par vienīgo Latvijas spēlētāju NBA Andri Biedriņu. Pirmdienas pēcpusdienā Biedriņš basket.lv paziņoja, ka Latvijas izlasei tomēr nepalīdzēs septembrī paredzētajā Eiropas čempionātā (EČ) Slovēnijā. Gatavošanos EČ turpina 16 spēlētāju. Uz Slovēniju brauks galvenā trenera Aināra Bagatska izvēlēts labāko divpadsmitnieks.

Nespēlēšanu Eiropas čempionātā Biedriņš pamato ar kluba maiņu. Šovasar viņu no Goldensteitas Warriors aizmainīja uz Jūtas Jazz. «Nav noslēpums, ka pēdējās sezonas Warriors sastāvā man nav bijušas veiksmīgas. Pāreja uz Jūtas Jazz mana līguma darbības pēdējā gadā pavērusi jaunas iespējas, kuras centīšos izmantot. Tāpēc esmu nolēmis laikus - jau augusta pirmajā pusē - doties uz ASV, lai pienācīgi sagatavotos sezonai. Turklāt šādā situācijā negribu riskēt ar savainojumiem.»

Kluba maiņa esot bijusi diezgan negaidīta, tāpēc arī basketbolists kavējies ar atbildes sniegšanu izlases vadītājiem. Nākamgad Biedriņš pieļauj iespēju atgriezties valstsvienībā. «Sarunā ar LBS prezidentu, ģenerālsekretāru un izlases galveno treneri vienojāmies nākamās sezonas laikā uzturēt ciešākus kontaktus un jau pavasarī pieņemt lēmumu par manu spēlēšanu vai nespēlēšanu. No manas puses svarīgi būs tikai sportiskie apsvērumi - veselības stāvoklis, situācija ar līgumu utt.»

Tikmēr otrdienas rīta treniņā Bagatska rīcībā pirmo reizi bija visi 16 kandidāti. Gatavošanos kopā ar pārējiem uzsāka Jānis Timma, kurš svētdien atgriezās Latvijā pēc spēlēšanas NBA Vasaras līgā Lasvegasā. «Pirmajā treniņā viņš nekrita ārā uz pārējo fona, tiesa, slodzes nebija lielas. Skatīsimies, kā būs nākamajās nodarbībās,» fiziskās sagatavotības treneris Viktors Lācis Dienai nebija gatavs dot precīzu vērtējumu, kā spēlēšana aiz okeāna būs ietekmējusi Timmas kondīciju. Toties Lācim ir pilnīgi skaidrs, ka vīriešu izlases kandidāti apzinīgāk gatavojušies darbam Latvijas izlasē. «95 procenti kandidātu uz treniņnometni ieradās jau pietiekami labā kondīcijā, un ar katru reizi situācija tikai uzlabojas, spēlētāju attieksme kļūst profesionālāka.»

Daži gan veselības problēmu dēļ nevar darboties par visiem 100 procentiem. «Ronaldam Zaķim pēc ceļgala krustenisko saišu operācijas jāpiemeklē specifiskāki vingrinājumi. Rehabilitācijas kurss turpinās Kristapam Janičenokam, kuram bija tā saucamā ceļgala tīrīšana. Marekam Mejeram savukārt ir nedaudz jāpieņemas svarā.»

Ainārs Bagatskis ir nosaucis vienu U-20 izlases spēlētāju - Jāni Bērziņu, kurš varētu iesaistīties izlases darbā pēc komandas atgriešanās no treniņnometnes un pārbaudes spēlēm Slovēnijā. Jāņem gan vērā, ka Eiropas čempionāta saspringtās spēles Tallinā un izcīnītā sudraba medaļa krietni patukšojušas Bērziņa spēka rezerves un arī emocionāli spēlētāju noskaņot vēl vienam nopietnam turnīram nudien nebūs viegli. Bagatska redzeslokā bija arī Kaspars Vecvagars un Ojārs Siliņš, taču abiem ir veselības problēmas.

«Sagatavošanās ciklā pirmās trīs nedēļas mēs veltīsim fiziskās kondīcijas uzlabošanai. Ja nebūsim gatavi fiziski, finālturnīrā būs nopietnas grūtības,» norāda Bagatskis.

Treneris treknākus plusus un mīnusus iepretim katram kandidātam pirmo reizi ievilks pēc augusta sākumā paredzētā pārbaudes turnīra Slovēnijā. Izvērtēt 2013. gada izlases modeli Rīgā būs iespēja 8. un 9. augustā pārbaudes spēlēs ar Krieviju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Basketbols

Latvijas izlases gatavošanās plāns
25.VII-1.VIII treniņnometne Slovēnijā
2.-4.VIII pārbaudes turnīrs Slovēnijā (Slovēnija, Serbija, Turcija)
6.-17.VIII treniņi Rīgā
8.-9.VIII pārbaudes spēles ar Krieviju (Rīgā)
18.-19.VIII pārbaudes spēles Horvātijā
21.-31.VIII treniņi Rīgā
28.-29.VIII pārbaudes spēles Somijā
4.-22.IX Eiropas čempionāta finālturnīrs Slovēnijā

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Provocējošā patiesība

Izaicināt skatītājus un dalīties savās sāpēs un pārdomās ir mērķi, kurus izvirza un sasniedz Vadims Bogdanovs monoizrādē Cilvēks un tirāns.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?