Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +11 °C
Viegls lietus
Trešdiena, 9. oktobris
Helga, Elga, Elgars

Dažādie medaļnieki

Jau otro gadu Riga Wine&Champagne ietvaros Latvijā notiek konkurss Latvijas gada vīns. Tajā tiek noteikti labākie Latvijā pieejamie pasaules vīni, tā atvieglojot mūsu dzīvi. Šoreiz par diviem šī konkursa godalgotajiem vīniem, no kuriem viens ir ieņēmis otro vietu starp visiem 430 iesniegtajiem vīna paraugiem!

Allram Gaisberg Riesling Kamptal Reserve 2011

Nu jau trīs paaudzēs Kamptālas reģionā Austrijā saimnieko Allramu ģimene. Viens no viņu lepnumiem ir Gaisberg vīna dārzs, no kura nākušie vīni pēc Austrijas vīna likumdošanas ierindojas augstākajos plauktos un drīkst saukties par Erste Lagen DAC - tātad, vienkārši sakot, pirmās šķiras vīna dārzs. Gaisberg augsnes veido vizlas un šīfera struktūras, tā ir diezgan raupja un nabadzīga, kas to padara par perfektu vietu, kur audzēt izcilus Riesling. Allram rīslings no Gaisbergas ir ļoti tīkamā dzeltenā krāsā, kas liecina par zināmu briedumu. Konsistence ir nedaudz eļļaina. Aromātā jaušami baltie ziedi, rudens āboli un ļoti delikāts petrolejas piesitiens, kas ar laiku pazūd. Garšā vīns ir ļoti pilnīgs, vienlīdz gan augļains, gan ar kārtīgu mineralitātes devu. Augsts skābuma līmenis, bet ar lielisku balansu kodolā. Malkojot ir sajūta, ka esi nokodis kārtīgu kumosu svaigi ceptas rupjmaizes ar biezu medus kārtu! Neapšaubāmi šī ražas gada paraugs no Allramu ģimenes apcirkņiem ir pelnījis augstāko novērtējumu! Vīna pagrabu un skapju īpašnieki, sarosieties - šī vīna (baltvīna!) uzglabāšanas potenciāls ir vismaz 20 gadu!

Santa Carolina Cabernet Sauvignon Reserva 2013

No tuvējās Austrijas pārmetamies uz tālo Čīli, kur galvaspilsēta Santjago ir mājvieta daudziem vīna ražotājiem, jo atrodas slavenajā Maipo ielejā. Tieši tur jau kopš 1875. gada saimnieko arī Santa Carolina vīndarītava. Vīnogulāji aug gan pilsētas pievārtē, gan citos Čīles reģionos - arī Kasablankā, Kačapolā un Leidā. Lai arī Santa Carolina darbību sāka tikai XIX gs. beigās, tai tomēr ir ļoti nozīmīga loma Čīles vīnu kultūras izveidē, liekot pamatus arī lielākajai valsts vīndaru grupai Carolina Wine Brands. Vīnogas, kas veido Santa Carolina Reserva Cabernet Sauvignon vīnu, nāk no Miraflores vīna dārziem Andu kalnu pakājē. Šie dārzi lepojas ar vecākajiem Eiropas šķirņu vīnogulājiem, kur augļi gatavojas lēnām, pateicoties temperatūras svārstībam starp dienu un nakti. Ar dziļu akmeņainu augsni un siltu, sausu klimatu, ko naktīs dzesē vēsas vējas pūsmas no kalniem, šī vieta ideāli piemērota izsmalcinātu Cabernet Sauvignon kultivēšanai. Santa Carolina Reserva Cabernet Sauvignon 2013 piemīt dziļš purpura tonis, kam seko upeņu, vaniļas, ķiršu un piparmētru smaržas nianses. Vīns ir sauss un pilnmiesīgs, labi balansēts, nedaudz pikants ar noapaļotām miecvielām. Garšā jaušamas upenes, ciedru rieksti un melnie pipari. Pēcgarša ir vidēji ilga, nedaudz rūgtena. Vīnu var baudīt vienu pašu, taču vislabāk tas saderēs ar liellopu gaļu, medījumiem un sātīgām gaļas mērcēm. Šis vīns nav paredzēts ilgai uzglabāšanai, vislabāk sevi parādīs turpmākos 3-5 gadus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?