Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Derīguma termiņš jeb Bērni un tomāti

Darbs bijis vainīgs pie tā, ka mērkaķis kļuvis par cilvēku. Mans tētis gan saka, ka patiesībā bijis otrādi - darbs cilvēku padarījis par mērkaķi. Lai nu kā, bet pavisam atteikties no šī iesīkstējušā paraduma ir grūti.

Pēkšņi mans vecums ir kļuvis publisks un visas jaukās runas par to, ka vecumam nav nozīmes, izklausās pēc apsveikuma koncerta sirsnības. Nez kā rīkojas ārzemēs ar šiem cilvēkiem, kas drīkstētu doties pensijā, bet vēl nevēlas un, kā tas bieži mēdz būt, to nevēlas arī kolektīvs, kurā sava valstiskā derīguma termiņa beigas jaunais pensionārs piedzīvo.

Pagrūti spriest par citām darba vietām, bet, piemēram, muzejos cilvēki nestrādā tāpēc, ka nebūtu labākas vietas, kur saņemt algu. (Te nu būs tā atšķirība starp cilvēku un mērkaķi.) Iespējams, ka muzejos strādā tie, kas lietas un to stāstus mīl vairāk par cilvēkiem. Tāda specifiska pašselekcionējusies cilvēku šķirne. Iespējams, ka mūža otrajā pusē šos stāstus izprot labāk un atalgojums muzeju uzraugiem ir tieši tik liels, lai par to nezaudētu interesi pensionāri. Tā tas bija līdz nesenam laikam.

Varbūt tie, kas pieņēma šos likumus, domāja, ka muzejus gāzīs apkārt darbaspējīgi jaunieši, kas ilgosies astoņas stundas pavadīt telpās ar noteiktu priekšmetu skaitu un materiālo atbildību par lietām, kuru vērtība nosakāma tikai visa novada vēstures kontekstā.

Vēl viena jocīga darbavieta ir bērnudārzi jeb pirmsskolas izglītības iestādes, kurām neseno lēmumu gaismā, kad valsts ir atteikusies atbalstīt pirmsskolas izglītību, būs ne tikai jāpārvēršas par lielām rotaļu istabām, bet arī jāmaina nosaukumu plāksnītes. Ja muzejos strādā tie, kuriem baterijas uzlādējas no lietām, tad bērnudārzos izdzīvo tie, kas uzlādējas no pasaulē labākajiem enerģijas devējiem (un arī ņēmējiem) - bērniem. Vienu ziņā ir pagātne, otru - nākotne.

Likvidētās vai izdzīvojušās mākslas un mūzikas skolas, kuru eksistence galvenokārt atkarīga no pašvaldības izpratnes par to, ka ne no kurienes neradīsies tie augsti profesionālie mūziķi vai mākslinieki, kas aumaļām stāsies augstākajās mācību iestādēs, arī ir tādas bateriju atkarīgo iestādes. Kāpēc šaubos par to, ka šie - bez obligātās pirmsskolas izglītības un mākslas skolām iztikušie visi kā viens spēlēs simfoniskajā orķestrī vai gleznos klasicisma stila batālijas?

Tomāti neaug meža taciņu vidū. Tāpēc, ka tie ir kultūraugi. Tie ir jāaudzē.

Nezinot, no kurienes esi izaudzis, gluži liekas iestādes var izrādīties arī muzeji. Un kā vecas bekas tie lidos no ģeniālo mežeņu taciņas.

Zemākais atalgojums valstī esot noteikts. Vai ir uzzināts, kāda izskatās nabadzība? Ne garīgā, bet parastā. Tai nav dibena, tas ir bezdibenis, kura malu šogad ikviena puslīdz drosmīga namamāte izrotā ar ievārījuma burciņām un konservētiem gurķiem. Šīs burciņu rindas ir amortizācija un redzamā robeža tam, ko ļoti, ļoti negribas redzēt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?