Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Finiera Mildai noslīkt neļāva

Pirmdienas rītā Daugavā peldēja Milda. Nu tā, kas Brīvības pieminekļa augšgalā. Pareizāk sakot, ne jau īstā un ne jau pilnā augumā. Tas bija plosts ar aptuveni divus metrus augstu finiera figūru, uz kuras uzzīmēta Mildas galva un rokas, kas tur trīs zvaigznes. Mēģinājumi saprast, kas ar šo figūru notiks tālāk, parādīja dienestu vēlmi ātrāk tikt no problēmas vaļā.

Atsauksmes, kas parādījās sociālajos tīklos, bija lielākoties labvēlīgas pret pagaidām nenoskaidrotajiem autoriem. Piemēram, Ģertrūdes ielas teātra ieraksts tviterī vēsta: «Pārsteidzoši laba sociālā instalācija - Milda grimst likteņupē.» Savukārt Arnis Balčus uzskata: «Ja policija sauks pie atbildības Mildas slīcinātājus, tad nebūsim labāki par Krieviju, kur vara necieš, ja mākslinieki kritizē viņus.» Viņš arī domā, ka autori būtu pelnījuši Purvīša balvu. No Valsts policijas pārstāvja Toma Sadovska teiktā gan var noprast, ka vismaz pagaidām kārtības uzturētāji negrasās bargi vērsties pret objekta autoriem, ja tādi tiks atrasti. Pārbaude ir ierosināta, taču T. Sadovskis pieļāva iespēju, ka pārkāpumu var arī nekonstatēt. Neviens īsti nezināja pastāstīt, kur tā palikusi. Glābēji stāstīja, ka atdevuši figūru policijai, savukārt policisti teica, ka finiera Milda nonākusi Rīgas domes pārziņā. Satiksmes departaments mums paziņoja, ka tā pēcpusdienā aizvesta. Pagaidām nav zināms, kas ar figūru notiks tālāk.

Taču svarīgāk par to, kur Milda palika, ir saprast iemeslu, kāpēc tā uzradās. Oficiālā versija ir akcijas rīkotāju vēlme pievērst uzmanību pieaugošajam pašnāvību skaitam. Taču brīvības simbols, kuram mutē smeļas ūdens, turklāt iepretī Valsts prezidenta pilij, ir pietiekami ietilpīgs tēls, lai to reducētu tikai uz vienu, kaut arī nenoliedzami satraucošu sociālo problēmu. Mūsu valsts politisko procesu haotiskums ir pelnījis šādu trāpīgu «recenziju,» lai arī īslaicīgu, jo atbildīgie dienesti rīkojās operatīvi un ilgi Mildai peldēt Daugavā neļāva. Tomēr ir vēl kāds aspekts. Kamēr pa Daugavu nepeld visādi kuģīši un laivas, nevaram runāt par to, ka negaidīti uzradies peldošs objekts kādam kavētu kustību pa upi. Aktīvās tūrisma sezonas laikā situācija būtu pavisam cita. Tie, kuri veidoja šo Mildu, darīja to prasmīgi - plosts bija veidots no četrām koka paletēm, uz kādām parasti veikalos atrodas preces, un uz tā bija uzkonstruēta statujas galva ar rokām un zvaigznēm. Tādējādi varam secināt, ka tā nebija kāda huligāniska «fiksā ideja», bet rūpīgi plānota un realizēta akcija. Un tad savukārt rodas jautājums, kāpēc neviens nepamanīja, ka šāds plosts upē tiek ievietots. Jo tā jau mēs tumsā pie Rīgas pils varam upē iestumt sazin ko.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Elektromobiļu īpašnieki lielāki piesārņotāji

Elektrības darbinātu automašīnu īpašniekiem patīk padižoties ar vides apziņu un dabai draudzīgiem pārvietošanās paradumiem. Taču Somijas zinātnieku pētījums sarūpējis pārsteidzošus rezul...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?