Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +11 °C
Viegls lietus
Trešdiena, 9. oktobris
Helga, Elga, Elgars

Galvenais, ka uzvaras

Smagnēji, bet bez zaudējumiem pludmales volejbola Pasaules tūres Open turnīru Ķīnā iesākuši Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, bet otrs Latvijas duets Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža divās spēlēs guva vienu panākumu. Izšķirošās priekšsacīkšu cīņas notiks ceturtdien, bet izslēgšanas turnīrs sāksies dienu vēlāk.

Sjameņas turnīrs ir pēdējais, kurā iespējams nopelnīt ranga punktus šīs sezonas ietvaros, jo nākamajā nedēļā notiks sezonas noslēguma turnīrs. Pēc tam gan paredzēti Open turnīri Meksikā, Turcijā un Katarā, taču tie, visticamāk, jau tiks iekļauti nākamās sezonas rangā.

Turnīrā ar pirmo numuru izliktais Latvijas duets Samoilovs/Šmēdiņš pirmajā spēlē izcīnīja smagu triju setu uzvaru pār mājiniekiem Gao Peņu un Lī Jaņu. Izšķirošajā setā mūsu volejbolisti nenosargāja 10:5 pārsvaru, taču pie rezultāta 12:12 guva trīs punktus pēc kārtas, nodrošinot uzvaru. «Mums sanāk gara sezona, daudz ceļošanas, tāpēc ir grūti noturēt labāko sportisko formu,» Šmēdiņš pēc vēl vienas sarežģītas uzvaras pār Kataras pāri, kurā viens spēlētājs ir no Brazīlijas, atzina, ka Latvijas duets šobrīd nerāda savu labāko sniegumu. «Tāpēc arī spēles izvēršas ļoti smagas, taču pats galvenais, ka spējam tajās uzvarēt. Domāju, ka rīt [ceturtdien] spēlēt jau būs vieglāk.» Viņam piekrita arī Samoilovs, atgādinot, ka šī mēneša laikā duets aizvadījis ļoti daudz spēļu, turklāt pabijis gandrīz visos kontinentos.

Latvijas vadošais duets vēl pirms Ķīnā notiekošā turnīra olimpiskajā rangā pakāpies jau uz devīto vietu un pamazām nostiprinās starp 15 ranga vadošajiem pāriem, kuri nākamajā pavasarī nodrošinās dalību olimpiskajā turnīrā. Samoilovs un Šmēdiņš triumfēja iepriekšējos divos Pasaules tūres posmos Riodežaneiro un Sočos un šādu panākumu cer gūt arī Sjameņā.

Uz labu rezultātu Ķīnā cer arī šosezon izveidotais Latvijas otrais spēcīgākais duets Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža, kuriem līdz kārotajam piecpadsmitniekam gan pietrūkst ļoti daudz - ap 2000 ranga punktu. Salīdzinājumam - par uzvaru Open līmeņa turnīrā duets iegūst 500 punktu. Viņiem reālākas iespējas kvalificēties Riodežaneiro ir Kontinentālajā kausā, taču, lai tur startētu labi, vēl jākrāj augstākā līmeņa spēļu pieredze.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Bīčvolejbols

Sjameņas FIVB Open
A grupa: Samoilovs/Šmēdiņš - Gao/Lī (Ķīna) 2-1 (21:12, 19:21, 15:12), Samoilovs/Šmēdiņš - Džefersons/Šerifs (Katara) 2-1 (21:13, 18:21, 15:10). 24.IX Samoilovs/Šmēdiņš - Hūbers/Zaidls (Austrija)
H grupa: Pļaviņš/Regža - Votsons/O'Dī (Jaunzēlande) 2-0 (21:12, 21:15), Pļaviņš/Regža - Pedlovs/O'Gormans (Kanāda) 0-2 (21:23, 13:21). 24.IX Pļaviņš/Regža - Likejangs/Bao (Ķīna)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?