Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Gandrīz kā teātra festivālā

Nu un kas, ka ir krīze? Ikviena krīze taču ātrāk vai vēlāk beigsies, ir pārliecināta Dailes teātra mārketinga direktore Indra Rubene, komentējot sestdienas, 12. jūnija, teātra aktivitātes Siguldā. «Gluži festivāls šoreiz nebūs, lai gan to, ka varam sarīkot kārtīgu teātra festivālu, jau divreiz pierādījām - divreiz Stāmerienā un vienreiz Siguldā.

» Viņasprāt, Sigulda šādam pasākumam ir ārkārtīgi piemērota vieta, jo te var skatīties ne tikai teātra izrādes, bet pa dienu darīt arī daudz ko citu, turklāt, viņasprāt, siguldieši, kuru komandu vada Jolanta Borīte, ir ļoti atsaucīgi, palīdzot realizēt šāda vēriena projektu. «Mēs apsveram iespēju ik gadu sezonas noslēgumu sarīkot Siguldā, līdz atkal tur varēs rīkot festivālu. Nevajag aizmirst arī, ka 2014. gadā, kad Rīga kļūs par Eiropas kultūras galvaspilsētu, liela loma tiks atvēlēta arī Siguldai,» uzsver I. Rubene. Tātad, pat spītējot cilvēku pirktspējas kritumam, dailēnieši skatītājiem piedāvās noskatīties sešas izrādes, kas tiks izspēlētas vairākos spēles laukumos. «Man prieks, ka uz Siguldu vedīsim arī tādas izrādes kā _Jērādiņa_ un _Regīna_, kas teātrī ir absolūti izpārdotas. Kamerzālē varam uzņemt tikai astoņdesmit skatītāju, Siguldā varēs noskatīties vismaz trīsreiz vairāk cilvēku, jo šīs izrādes notiks Siguldas Kultūras namā.»

Par Intara Rešetina un Vara Vētras sagatavoto koncertprogrammu Tu esi skaista visos niekos, sīkumos, kas sākotnēji nemaz nav tikusi veidota kā repertuāra izrāde, Indra Rubene, kura arī šo izrādi noskatījusies, teic - tajā abi aktieri ielikuši ļoti daudz; programma ir patiešām mīļa un sirsnīga. «Biļešu skaits gan rūk un rūk, jo koncertzāle Baltais flīģelis, kur šī izrāde būs skatāma, nemaz nav tik liela,» viņa norāda.

Jau kopš Stāmerienas laikiem tiek turpināta Skatītāju kluba tradīcija - Siguldā skatītājiem būs iespēja tikties ar aktrisi Mirdzu Martinsoni. Gaidot teātra deviņdesmit gadu jubileju, kas tiks svinēta šoruden, Mirdza Martinsone kopā ar Juri Kalniņu vēlējusies nospēlēt izrādi Mīlestības vēstules. Indra Rubene jūtoties patiesi gandarīta, ka tieši šī izrāde parādīsies arī teātra jubilejas gada repertuārā.

Kā jau ierasts, Dailes teātra viesizrādes Siguldā noslēgsies ar brīvdabas izrādi - tā būs Valda Grēviņa Gaisa grābekļi. «Kad skatījos šīs lugas pirmizrādi, man likās, ka smaržo pēc siena, ka uz skatuves ir īsta aka!» Indra Rubene atminoties smejas un piebilst - viņasprāt, visas izrādes norises Siguldā tiks apspēlētas tik smaržīgi un tik kolorīti, kā piederas brīvdabas izrādei. «Kad vēl iedomājos to fantastisko skatu, kas paveras no Siguldas estrādes kalna uz Turaidu... Un jūnijā viss tā smaržo!»

Aicinot skatītājus uz Dailes teātra viesizrādēm Siguldā, Indra Rubene teic - visu iepriekšējo nedēļu viņa un kolēģi piestrādājuši pie tā, lai sestdien būtu labs laiks. «Teātra direktors Andris Vītols, būdams stiprs informācijas tehnoloģijās, nemitīgi skatās prognozes visos iespējamajos portālos. Es vairāk ceru uz to tiešo saikni...» smej I. Rubene.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Bez nosaukuma

Teātra dienas
Dailes teātra diena Siguldā
12.VI no plkst. 12.
Programma: www.dailesteatris.lv.
Biļetes - Biļešu paradīzes tīklā

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?