Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 10. oktobris
Druvis, Arvīds, Arvis

Grigules atbalstītājs tiek pie zemes Jūrmalā

Jūrmalas dome ceturtdien apstiprināja izsoles rezultātus, kas dod iespēju ar uzņēmēja Jūlija Krūmiņa ģimeni saistītam uzņēmumam netālu no Dzintaru koncertzāles, Turaidas ielas un Meža prospekta krustojumā, iegādāties zemes gabalu Majori 5106 par cenu, kas ir zemāka nekā tirgus cena šajā teritorijā. Uz to domes sēdē norādīja arī deputāts Aigars Tampe (VL-TB/LNNK), kurš atgādināja, ka J. Krūmiņš Eiropas Parlamenta vēlēšanu kampaņas laikā ziedojis Zaļo un Zemnieku savienībai 15 000 eiro, atbalstot EP deputāti Ivetu Griguli, uzņēmējs to atzinis arī publiski.

EP ievēlētās deputātes kampaņā liels bija Jūrmalas domes priekšsēdētāja vietnieka Romāna Mežecka (ZZS) ieguldījums, taču šī svarīgā jautājuma apspriešanā ceturtdien sēdē viņš nepiedalījās. Acīmredzot R. Mežeckis pēdējos mēnešus nav aktīvi iesaistījies domes darbā, jo sēdē A. Tampe lūdza domes priekšsēdētāju Gati Truksni (ZZS) paskaidrot, kāpēc kolēģis atkal nav ieradies darbā. Jūrmalas mērs sacīja, ka iepriekš R. Mežeckis ir slimojis, bet tagad viņam līdz 8. augustam ir atvaļinājums. Slimības dēļ priekšsēža vietnieks nav apmeklējis četras domes sēdes.

Jāatgādina, ka Saeimas vēlēšanās R. Mežeckis kandidē ne vairs no Zaļo un Zemnieku savienības, bet gan no Ingunas Sudrabas vadītās partijas No sirds Latvijai ar trešo numuru Rīgas vēlēšanu apgabalā. Tas ir interesanti arī tādā ziņā, ka Jūrmala atrodas Vidzemes vēlēšanu apgabalā. Savukārt uzņēmējs J. Krūmiņš ir viens no I. Sudrabas domubiedriem un ar padomu palīdzējis arī partijas veidošanā, kā liecina tās biedru teiktais. Jau rakstīts, ka pēdējos mēnešus Dienai ar R. Mežecki nav izdevies sazināties, un viņš pretēji ar domes sabiedrisko attiecību nodaļas starpniecību nodotajam solījumam šonedēļ noteikti atbildēt uz jautājumiem to tomēr neizdarīja.

Ar J. Krūmiņa ģimeni saistītais uzņēmums MC Turaida Property izsolē bija vienīgais pretendents uz 1442 kvadrātmetrus lielu zemes gabalu, kura cena ir 73 865 eiro. Jūrmalas domes priekšsēdis G. Truksnis, kurš atšķirībā no sava vietnieka uz jautājumiem atbildēja labprāt, tomēr neredzot pamatu saistīt šo pašvaldības lēmumu ar uzņēmēja ziedojumu partijai. Viņš arī aicināja saprast, ka runa neesot par apbūves gabalu, bet par starpgabalu, «kurš ir zigzaga taciņa, kas pārdota par kadastrālo vērtību un atklātā izsolē».

A. Tampe sacīja, ka šim zemes gabalam ir ilga vēsture, pašvaldība to izveidoja par ielu, kas paredzēta publiskai lietošanai, bet tad par to ieinteresējies J. Krūmiņš, kurš līdzās jau attīsta citu objektu. A. Tampe uzskata, ka zemes gabala cena ir mākslīgi samazināta. «Jūlijam Krūmiņam neko nevar pārmest, viņš ir uzņēmējs, bet jautājums ir, kāpēc dome to tik lēti pārdeva,» viņš piebilda.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?