Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 11. oktobris
Silva, Monta, Tince

Ja vien pratīsim būt vienoti

Latvijas valsts svin savu 95. dzimšanas dienu. Tie ir neatkarības svētki, ko vairāk nekā pirms 20 gadiem izcīnīja šodienas seniori, tie, kas pēc tam, stāvot uz barikādēm, nosargāja tikko atjaunoto valsti. Daudzi seniori šodien jūtas vīlušies, jo viņu dzīves līmenis nav tāds, kādu vēlētos. Tomēr mēs mīlam savu valsti, jo tā ir mūsu mājas, mūsu vienīgā dzimtene. Jau 25. novembrī pensionāru pārstāvji no visas Latvijas lems, ko darīsim, lai panāktu veco ļaužu dzīves līmeņa paaugstināšanos jau tuvākajā nākotnē.

Tagad, kad tuvojas Adventes laiks - klusuma, labsirdības un līdzjūtības mēnesis, Pensionāru federācija sāk iedibināt jaunu tradīciju - senioru darinājumu izstādi pārdošanu, kurā esam aicinājuši piedalīties pensionāru organizācijas no visas valsts, lai Rīgā, Kongresu namā 5. un 6. decembrī parādītu savu varējumu, apmainītos domām, iegūtu līdzekļus savu lietišķās mākslas pulciņu darbības turpināšanai. Aicinām piedalīties arī senioru ansambļus, lai tie ar savu sniegumu iepriecinātu pasākuma apmeklētājus. Savdabīgā Ziemassvētku tirdziņa laikā biedrība Senioru iespēju centrs organizē līdzekļu vākšanu no sponsoriem, lai sagādātu Ziemassvētku dāvanas - nepieciešamo aprīkojumu - 43 veco ļaužu pansionātiem. Ceram, ka aicinājumam pasākuma laikā sniegt bezmaksas konsultācijas atsauksies Latvijas Juristu biedrība un Latvijas Ārstu biedrība.

Gada nogalē un jaunā gada sākumā plānojam veikt plašu pensionāru dzīves līmeņa apsekojumu, iesaistot aptaujā vairākus tūkstošus pensiju saņēmēju, tādējādi iegūstot konkrētu un objektīvu materiālu par senioru problēmām, ko varēsim izmantot sarunās ar valdības un Saeimas institūcijām vecākajai paaudzei svarīgu jautājumu risināšanā.

Daudzus satrauc tas, ka nākamgad pievienojamies eirozonai un atsakāmies no pašu naudas - lata. Seniorus biedē iespējamā pirmās nepieciešamības preču un pakalpojumu cenu celšanās, kas vēl vairāk pasliktinātu mazturīgo pensionāru stāvokli. Netrūkst arī optimistu, kas saka - esam pārdzīvojuši jau četras piecas naudas maiņas, pārdzīvosim arī šo.

Nākamais gads ir divu vēlēšanu gads - vispirms vēlēsim savus pārstāvjus Eiroparlamentā, bet rudenī LR Saeimas vēlēšanas. Daudzi seniori jau šodien meklē atbildes uz jautājumiem, par ko vēlēt, vai atkal nevilsimies, noticot politiķu solījumiem, tādēļ federācija plāno pasākumus, lai dotu vecajiem cilvēkiem plašākas politiskās zināšanas, kas ļautu viņiem labāk orientēties priekšvēlēšanu cīņu batālijās un izdarīt atbildīgu izvēli balsošanas dienā. Pensionāri ir gandrīz ceturtā daļa Latvijas iedzīvotāju, un, ja mēs pratīsim būt vienoti, nākotnē problēmu būs mazāk, cerība tuvoties solītajam Eiropas pārticības līmenim kļūs par realitāti. Svētku priekšvakarā gribu pateikt paldies akciju sabiedrībai Grindex par atbalstu federācijas darbībai un LR Saeimai par to, ka pēc vairāku gadu pārtraukuma ir atrasta iespēja finansiāli atbalstīt galveno valsts pensionāru organizāciju. Gribu novēlēt, lai ikvienam Latvijas senioram piepildās sapnis par siltu mājokli, pietiekamu uzturu un iespēju uzturēt savu veselību. Lai priecīgi svētki un labs noskaņojums!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?