Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Kandidāti braucienos sadala Ukrainu

Lai gan arī Ukrainā iestājies netipiski auksts laiks ar milzum daudz sniega, kas pat apturējis kustību uz dažiem lielceļiem, tas nav izjaucis abu prezidenta kandidātu braucienus pie vēlētājiem pirms vēlēšanu otrās kārtas 7.februārī.

Tehniski nedaudz labāk apgādāta ir premjerministre Jūlija Timošenko, kuras rīcībā ir divas nelielas lidmašīnas, bet viņas sāncensim Viktoram Janukovičam - tikai viena. Toties V.Janukovičs var lepoties ar atrašanos priekšgalā gan bukmeikeru, gan sociologu aptaujās.

Partijas BJUT (Jūlijas Timošenko bloks) līdere pirms izšķirošās nobalsošanas devusies uz valsts rietumiem un centrālajiem apgabaliem, mēģinot saņemt atbalstu no nacionāli orientētajiem ukraiņiem, bet Reģionu partijas vadītājs pabijis austrumos un dienvidos, tiekoties ar iedzīvotājiem, no kuriem prāva daļa runā krieviski.

Eksperti norāda, ka premjerei ļoti būtiski esot iegūt nacionāli orientēto vēlētāju atbalstu, kas pirmajā kārtā balsojuši par citiem kandidātiem, tajā skaitā līdzšinējo valsts galvu Viktoru Juščenko.

Laikraksts Deņ pauž viedokli, ka V.Janukovičs, salīdzinot ar iepriekšējām vēlēšanām, esot zaudējis atbalstītājus savos tradicionāli lojālajos apgabalos. Ierindas vēlētājs redzot, ka vara tur jau ilgi piederot reģionāļiem, bet dzīve aizvien tikai pasliktinoties.

Tam apstiprinājums bijis arī nesenais nevērības izraisītais traģiskais skābekļa balona sprādziens Luganskas pilsētas slimnīcā, kurā gāja bojā 16 cilvēku.

Daudzo vietējo televīziju kanālos politiskajos šovos aktīvi piedalās abu kandidātu partijas biedri un atbalstītāji, bet abu prezidenta amata pretendentu tikšanās televīzijā diezin vai notiks.

Neraugoties uz likumā noteikto kārtību, ka pirms valsts galvas vēlēšanu otrā raunda jārīko šāda tikšanās tiešajā ēterā, V.Janukovičs izmantojis iespēju un tomēr atteicies no šādas diskusijas.

Ierindas vēlētāji, kas atbalsta J.Timošenko, ironiski apgalvo, ka viņš baidoties diskutēt ar oponenti. Reģionu partijas pārstāvji televīzijā Inter norādīja, ka V.Janukovičs savu programmu jau esot pilnībā izklāstījis.

Kā uzskata televīzijas ICTV politiskā šova vadītājs Andrejs Kuļikovs, šajās vēlēšanās maza loma ir kandidātu aizstāvētajām ideoloģijām. Būtiskāko lomu spēlē viņu personības.

«Tā ir cīņa starp oligarhu grupām, kas stāv aiz Timošenko un Janukoviča,» Dienai stāstīja A.Kuļikovs. Neesot lielas atšķirības, kurš no viņiem gūst uzvaru. Galvenās grūtības jaunajam prezidentam sagādāšot sadarbība ar premjeru un ar neveiksmīgi strādājošo parlamentu, kas joprojām nav apstiprinājis valsts budžetu. Ļoti iespējams, ka jaunas parlamenta vēlēšanas tiek sarīkotas jau maijā.u

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?