Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Maratonu noskriet var katrs

Raidījuma LNT 900 sekundes ziņu diktorei Kristīnei Garklāvai fiziskajām aktivitātēm vieglāk saņemties, ja ir labs laiks. Bieži slinkums viņai ausī čukstot - labāk pastāvi malā! Pērn Kristīne slinkumu pārvarēja un piedalījās Nordea maratona skrējienā. Līdz maratonam šogad vēl nepilni divi mēneši.

Vai piedalīsities arī šogad?

Skriešana man nekad nav šķitusi aizraujoša, bet maratons palīdzēja to iemīlēt. Jo vairāk skrien, jo vairāk iepatīkas. Tāpēc īso 5 km distanci skrēju ne tikai pērn, bet arī gadu iepriekš. Skrienot var sakārtot domas un mobilizēties turpmākiem darbiem. Lai gan pirmo reizi skriet mani uzrunāja maratona organizatori, domāju, ka skriešu arī šogad. Tas ir jauks pasākums. No vienas puses, maratons atņem spēkus, bet emocijas, kas valda skrējiena gaisotnē, un aprunāšanās ar skrējējiem uzpilda daudz vairāk. Pērn ar draudzeni noskrējām oficiālos piecus kilometrus, bet turpinājām skrējienu, jo iepatikās.

Vai šāgada skrējienam jau trenējaties?

Tā kā uz darbu dodos ap pulksten sešiem, esmu novērojusi, ka no rītiem daudzi skrien. Parasti pāris nedēļu pirms maratona skrējēju kļūst vairāk. Pati treniņus vēl neesmu sākusi, jo nav piemērotu laikapstākļu, ir sniegs un ledus. Minimālo distanci var noskriet ikviens, un man nav svarīgi, cik minūtēs noskriešu. Ja tā būtu, tad maratona laikā nesanāktu pakonsultēties ar citiem dalībniekiem. Tā kā esmu emociju pilns cilvēks, daru tā - ja ieraugu, ka malā stāv kāds pazīstams cilvēks, apstājos, sasveicinos, parunāju. Bet jārēķinās, ka, tā darot, tiek mainīts elpošanas ritms, kas ir svarīgs arī mazā distancē.

Vadāt agru rīta raidījumu. Kā izdodas saglabāt možumu?

Rīts sākas piecos, un ir reizes, kad grūti saņemties, bet, ja kādam no kolēģiem rīta enerģijas ir mazāk, pārējie uzmundrina, tas dod tonusu. Arī sportiskās aktivitātes nodrošina to, ka vairojas labā enerģija. Enerģiju atgūstam arī reklāmas pauzēs, runājoties ar producentiem, režisoriem. Pavisam vienkārši pārrunājam, ko darīji vakar, vai stāstām jokus. Parunāšanās, paķeršana uz zoba palīdz būt frišākiem. Tas nenozīmē, ka nedomājam par ziņām, bet tas ir veids, kā kļūstam dzīvīgāki. Tādējādi pozitīvās emocijas varu izlikt raidījumā. Savukārt pēc grūtām intervijām palīdz dziļa ieelpa. Parasti izeju no televīzijas telpām un ieelpoju svaigu gaisu, saņemos turpmākiem darbiem. Ja vakarā izdodas laikus iet pie miera, tad rīts ir pavisam cits.

Vai taisnība - lai diktoram būtu laba balss, pirms raidījuma dažus produktus nav ieteicams ēst?

Tā ir. Viena no bīstamākajām lietām manām bals saitēm ir rieksti. Ikreiz, kad pirms ziņu lasīšanas esmu ēdusi valriekstus, jūtu, kā balss mainās vai aizkrīt. Nebaudu arī ļoti saldas lietas, piemēram, kakao. Bet, tā kā rīti ir gana agri, man ēšana ir dienā. No rīta dzeru tikai kafiju, lai acis ir vaļā.

Vai, tuvojoties pavasarim, ievērojat kādu diētu, lai darītu ķermeni možāku?

Kādā intervijā Elita Patmalniece teica, ka par to domā nepārtraukti. Un arī es par to bieži domāju, bet ne vienmēr man izdodas domas realizēt. Ir brīži, kad ārkārtīgi kārojas saldumu, bet man nav vienalga, ko ēdu. Agrāk, kad biju jaunāka, diētā pieļāvu kļūdu - varēju neēst nemaz. Tagad esmu pārliecināta, ka var ēst visu, ko esmu iekļāvusi savā ikdienas ēdienkartē, bet samazinot daudzumu. Vislielākais grēks ir vakaros pārēsties, jo ir tik labi, ja brokastu laikā var sajust izsalkumu. Es 10 gadus neēdu gaļu, tāpēc mana ēdienkarte ir balstīta uz dārzeņu un graudaugu bāzes. Sākumā gaļu neēdu pārliecības dēļ, lai saudzētu dzīvniekus, tagad man tās pat nekārojas.

Esmu dzirdējusi veģetāriešus sakām, ka, atsakoties no gaļas, uzlabojas veselība.

Vairs neatminos, kā mainījusies mana labsajūta, jo veģetāriete esmu sen, bet pirms tam mēdzu slimot ar augstu temperatūru. Tagad, ja slimoju, tā ir neliela saaukstēšanās, kas visbiežāk ir manas vainas dēļ, piemēram, neesmu aplikusi šalli. Bet nezinu, vai šīs lietas var saistīt ar veģetārismu. Ir svarīgi sekot savām organisma izmaiņām. Ja kādā brīdī sajūtu enerģijas trūkumu vai ziemā salst rokas, tad, iespējams, ķermenim kaut kā trūkst. Tā kā gaļu neēd arī mana māsa un draudzene, savā starpā gan apmaināmies ar receptēm, gan pārrunājam, ko vajadzētu pamainīt ēdienkartē, lai sabalansētu uzturvērtības. Es kā veģetāriete jūtos labi.

Kāds pētījums vēsta, ka pret gaišmatēm apkārtējie izturas labāk nekā pret tumšmatēm. Vai esat to piedzīvojusi?

Domāju, ka lielā mērā tas ir atkarīgs no tā, kā izskats un arī matu krāsa ietekmē pašu cilvēku. Dažkārt, ja cilvēks ir sakopts, saposies, atpūties, viņš pats izturas citādi - labāk, tādējādi arī pārējie cilvēki izturas labāk. Tā ir man.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?