Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 12. oktobris
Valfrīds, Kira

Modrību nedrīkst zaudēt

Grūdienu mugurā tiesneši atstāja bez ievērības. Rīgas Dinamo hokejisti KHL Cerības kausa finālsērijas trešajā spēlē Habarovskā ar Amur otro izšķirošo ripu ielaida apšaubāmā situācijā, jo izskatījās, ka pirms tam ir noteikumu pārkāpums pret Jēkabu Rēdlihu. Zaudējums ar 1:2. Sērijā līdz trijām uzvarām Dinamo gan ir vadībā ar 2-1. Finālsērijas ceturtā spēle trešdien pulksten 10 pēc Latvijas laika Habarovskā. Tiešraide Viasat Sport Baltic.

Dinamo treneri Artis Ābols un Viktors Ignatjevs pēc divām 2:0 un 4:3 uzvarētajām mājas spēlēm sastāvu nemainīja, lai gan tālo 11 stundu pārlidojumu pa maršrutu Rīga-Novosibirska-Habarovska mēroja arī pēc savainojuma atlabstošais komandas kapteinis Mārtiņš Karsums. Gluži kā abu komandu 26. janvāra regulārā čempionāta mačā, rīdzinieki smagi iešūpojās spēles ritmā, tiesa, atmoda sekoja nevis kā janvārī tikai trešajā, bet šoreiz jau pirmajā periodā. Aktīvāki līdz izšķirošo vārtu guvumam 43. minūtē bija mājinieki, taču Dinamo komandai un līdzjutējiem palikusi rūgtuma sajūta par to, kā Jevgeņijs Orlovs iedabūja vārtos otro ripu.

Pēc Orlova metiena no asa leņķa Mīkaels Telkvists īsti nenofiksēja ripu, tāpēc vārtu priekšā sākās grūstīšanās. Tuvumā esošais galvenais arbitrs vilcinājās ar svilpi, tikmēr Jēkabs Rēdlihs pavērsa skatu pret Telkvistu, cenšoties piesegt vārtsargu, un pēc īsa brīža saņēma grūdienu no mugurpuses. Jēkabs tika uzgrūsts virsū Telkvistam, un ripa šķērsoja vārtu līniju. Ābola prasība tiesnesim epizodi izskatīt videoatkārtojumā palika bez ievērības. Emociju uzplūdā Raitis Ivanāns vēl iesaistījās vārdu apmaiņā ar Amur galveno treneri Jevgeņiju Popihinu.

«Habarovskai šodien bija pārāk daudz spēlētāju,» ar norādi uz tiesnešiem Ābola teikto citē Amur preses dienests. Oficiālajā KHL.ru mājaslapā Ābols jau izteicies bez aplinkiem. «Domāju, ka Amur otro vārtu guvumā bija noteikumu pārkāpums. Vārtsargu vispār nevar aiztikt, bet pretinieks uzgrūda Rēdlihu virsū mūsu vārtsargam un pēc tam zem kājsarga iestūma ripu vārtos.» Patiesībā Orlovs vārtu priekšā ripai pat nepieskārās.

Šai epizodei var izrādīties izšķiroša nozīme arī visā finālsērijā, jo pastāv bažas, ka otrajā mačā rīdzinieki krasāk izjutīs laika joslu maiņu. Daudz spēka arī tika iztērēts trešajā periodā, cenšoties panākt izlīdzinājumu. Taisnības labad gan jāatzīst, ka Amur hokejisti pēdējās nedēļas laikā ir turp un atpakaļ lidojuši pa maršrutu Habarovska-Rīga-Habarovska.

Rīdzinieku komandā spēles gaitā ripa pa seju trāpīja Jēkabam Rēdliham un Polam Šekuram. Ģērbtuvē tika sniegta medicīniskā palīdzība, un abi pēc tam atgriezās laukumā.

Trešdien spēle ilgs līdz vienas komandas uzvarai. Papildlaiku skaits nav ierobežots. Ja uzvarēs Amur, tad sekos pēcspēles metienu sērija. Pirmo reizi KHL piecu sezonu pastāvēšanas laikā ir sarīkotas Cerības kausa izcīņas spēles, kurās piedalās komandas, kas neiekļuva 16 labāko skaitā spēlēšanai Gagarina kausa izcīņā. Vilinošs ir paredzētais balvu fonds uzvarētājam - 15 miljoni Krievijas rubļu jeb aptuveni 268 000 latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Amur 2
Dinamo R 1

(1:1, 0:0, 1:0)
Sērijā līdz trim uzvarām: 1-2
Amur: Tarasovs (Gusevs, 3.), Orlovs (43.)
Dinamo R: Džeriņš (Bukarts, 15.)
Dinamo R: Telkvists; Sotnieks - Galviņš, Indrašis - Šekura - Upītis, K. Rēdlihs - J. Rēdlihs, Džonsons - Džeriņš - Bukarts, Cibuļskis - Laviņš, Skvorcovs - Pavlovs - Meija, Biezais - Bičevskis - Ivanāns, Porejs
Metieni: 39-25. Soda minūtes: 2-6
Skatītāji: 7051

Diena vērtē

Priecēja
Andris Džeriņš
Roberts Bukarts
Mīkaels Telkvists

Der sapurināties
Vitālijs Pavlovs
Gunārs Skvorcovs
Gints Meija

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?