Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +25 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Neēd pļockas un pēta zemeslodi

Dziedātāja Jolanta Gulbe nespēj ilgi nosēdēt dīkā. Darbojos kā vilcieniņš, - tā viņa pati saka par sevi. Spēku dzīvot viņa rod ticībā un svarīgākos jautājumus risina sarunās ar Dievu.

Kas tev ir svarīgākais labsajūtai?

Pareiza ēšana. Kustības ir sekundāras. Ja esmu nogurusi un ar ēdienu vēlos atgūt zaudēto enerģiju, neēdu smagu pārtiku. Tāds ēdiens spēkus atņem vēl vairāk. Mana ģimene labprāt ēd hamburgerus. Taču, ja es apēdu hamburgeru, man ir vēlme no sevis dabūt ārā to pļocku. Kūkas gan ēdu, man garšo. Tomēr, ja tās ēdu, tad pamatmaltīti atsveru ar veselīgām lietām.

Esmu zālēdāja, varu pārtikt tikai no salātiem, gaļu vajag reti. Ja būs izvēle - zivis vai gaļa, izvēlēšos zivis, vieglāku pārtiku. Saprotu, ka dabisks dārzenis ilgi nestāv svaigs, tāpēc cenšos bieži iepirkties tirgū. Prieks, ka tāds vēl saglabājies. Ikdienā dzeru dārzeņu sulas. Seleriju, biešu, burkānu, ābolu, apelsīnu.

Ko ēdat, lai labi izskatītos?

Mana recepte ir neēst pēc sešiem vakarā. Un minimāli dzert šķidrumu, tikai tad, ja slāpst. Tad ir izskats, laba sajūta, organisms ir tīrs un brīvs. Nav arī maisiņu zem acīm. Protams, ja darbu beidzu sešos, tad pirms miega neēdu divas stundas.

Vai sportojat?

Man neatliek laika. Ikdienas režīms ir saplānots minūtēs. Maršrutu, kas dienā jāmēro, pat ar auto nevaru paspēt izbraukāt. Staigāšanai sanāk maz laika, tāpēc izmantoju katru brīvo minūti. Piemēram, ja bērnu vedu uz Ulbrokas Mūzikas skolu un laikapstākļi ir labi, tad, gaidot mazo atpakaļ, stundu vai pusotru eju staigāt, lai saprastu, ka man ir kājas, ka nedzīvoju tikai uz dibena. Ja ir iespējams, peldu baseinā.

Ik nedēļu veicu ārstniecisko masāžu. Tā nav relaksējošā, bet gan sāpīga, ka brīžiem pat jālec no galda nost. Bet līdz ar to man ir mazāks nogurums, sasprindzinājums, daudz labāka pašsajūta un retākas galvassāpes.

Dažkārt izvedu pastaigā arī Jorkiju [suns], eju uz Biķernieku mežu. Dabā esot, darbus nolieku pie malas. Staigāju, domāju.

Kas mazina spriedzi?

Miegs un laba filma. Pilnīgi atjaunojos, ja izdodas izbraukt ārpus Latvijas. Nesen biju Londonā, Briselē, tāpēc tagad esmu līdzsvarā, man ir spēks strādāt. Ar nepacietību gaidu nākamo izbraukumu. Esot ārzemēs, ir iespēja paskatīties uz dzīvi no cita skatpunkta. Kad atgriežos, mainu to, kas manā dzīvē šķiet lieks - ja kaut ko daru par daudz, uzticu to kādam citam.

Kas palīdz nezaudēt interesi par dzīvi?

Iespējams, mans pētnieka azarts. Mani interesē valodas un zemeslodes pētniecība. Valodas pētu, internetā ir vairākas izrunu un tulkotāju programmas. Pētu patskaņus, līdzskaņus, kā tie radušies. Ģeogrāfiju mācos Google Earth pārlūkprogrammā.

Ja sākat šķaudīt, meklējat zāles?

Man nepatīk slimot, tāpēc ātri meklēju risinājumu. Iedzeru paracetamolu vai ko citu, lai simptomi pazūd. Rudens sākumā neizturēju slodzi un saslimu. Pusi dienas uztraucos, ka jāguļ gultā. Tad padevos, biju laimīga, ārstējos un atpūtos. Noskatījos vairākas filmas.

Kā rūpējies par balsi?

Nepīpēju, nedzeru. Braucot ar mašīnu, neģērbjos silti, bet kakls aukstā laikā ir apģērbts.

Vai sekojat līdzi tam, kas notiek valstī?

Uzskatu, ka presi vajag lasīt pēc iespējas mazāk. Vienu vakaru man ar kādu cilvēku bija garīga saruna. No rīta pieceļoties, lasīju Bībeli un uz dzīvi skatījos ar skaidru sirdi un skaidru galvu. Vēlāk satiku cilvēkus, kas tovakar bija skatījušies ziņas, viņi bija pilni ar bailēm, bažām.

Krīze? Uzskatu, ka visas izmaiņas cilvēkam nāk par labu. Negānu valdību, dzīvoju savu dzīvi. No manis tiks atprasīta mana daļa, no valdības - viņējā.

Vai Latvijas himnu dziedat ar patriotisma jūtām?

Himnu esmu dziedājusi sporta mačos kohejā un basketbolā. Toreiz dziedot, centos uzraut patosu augšā, bet tā bija tikai dziedāšana. Ja pievienojas līdzjutēji, ir lielāks saviļņojums, bet toreiz nebija patriotisma. Pavisam citādas sajūtas piedzīvoju, nesen dziedot himnu Briselē - vēstnieks palūdza. Dievs, svētī Latviju! tad nāca no sirds.

Vai jums svarīgs citu novērtējums?

Vairs ne. Negribu neko pierādīt. Gribu darīt to, kas jāizdara, ko vajag darīt. Jā, man ir patīkami, kad uzslavē, riebīgi, kad peļ. Latvijā maz saka labu, cilvēkos ir skaudība un nenovīdība. Patīkami, ja kāds pasaka labus vārdus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?