Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +15 °C
Apmācies
Trešdiena, 9. oktobris
Helga, Elga, Elgars

Neiesit tu, iesit - tev

Rūgtums par pamatlaika pēdējā minūtē izlaisto uzvaru ar saldu piegaršu - izbraukumā izcīnīts punkts pret neapstrīdamo mača favorīti Čehiju. Mariana Pahara vadītā Latvijas futbola izlase sestdien Prāgā pilnībā reabilitējās par sakāvi iepriekšējā mačā pret Nīderlandi (0:6). Pēc Alekseja Višņakova realizētā izgājiena viens pret vienu ar slaveno Petru Čehu Latvija stundu spēles laika bija vadībā, bet beigās bija spiesta samierināties ar neizšķirtu 1:1.

Pirms došanās uz Nirnbergu, kur Latvijas izlase gatavojās spēlei ar Čehiju, Pahars trešo reizi Euro 2016 kvalifikācijas laikā teica, ka gaidāms mačs pret A grupas spēcīgāko komandu. Kā nu ne, ja līdzšinējās četrās spēlēs čehiem bija vienīgi uzvaras! Varbūt precīzāk tomēr būtu saukt viņus par grupas veiksmīgāko komandu. Uzvaru pār Nīderlandi (2:1) viņi izcīnīja kompensācijas laika otrajā minūtē, kad nīderlandiešu aizsargs faktiski pats atveda bumbu savos vārtos. Izšķirošos vārtus pret Islandi (2:1) viņi guva ar divkāršu rikošetu pret pretiniekiem... Kad Valērijs Šabala otrā puslaika beigās pārmeta bumbu pāri no vārtiem kļūdaini tālu izgājušajam Petram Čeham, viens no šī gadu tūkstoša labākajiem pasaules vārtsargiem rokas vien noplātīja - Čehijas klubā Jablonec spēlējošā Šabalas iegrieztā bumba acīmredzami lidoja vārtos, taču pēc atsitiena pret zemi aizspurdza gar pašu vārtu stabu. Nonākšana iedzinējos ar diviem vārtiem, visticamāk, degradētu Čehijas komandu, bet Latvija varētu spēlēt brīvi un nepiespiesti. Turklāt tā jau nebija vienīgā vārtu gūšanas iespēja Latvijai, to bija spiests atzīt arī pretinieku spēlētājs Boreks Dočkals: «Standartsituācijās es sapratu, ka viņi zināja, kas sekos un ko mēs darīsim. Ja vien viņi labāk izmantotu savas iespējas, viņi mūs sāpinātu vēl vairāk.»

Pirmsspēles preses konferencē Pahars gan norādīja, ka šajā mačā viss spiediens ir uz favorītiem čehiem, bet Latvija var spēlēt brīvi, jo no tās neviens neko negaida. Patiesībā jau gaidīja gan - labāku sniegumu nekā pret Nīderlandi. Lai to sekmētu, Pahars veica vairākas izmaiņas sākumsastāvā un arī mainīja spēles zīmējumu. Malā tika nosēdināti vārtsargs Aleksandrs Koliņko, aizsargi Vladislavs Gabovs un Antons Kurakins, kā arī pussargi Aleksandrs Fertovs un Jānis Ikaunieks. Liela daļa izmaiņu skaidrojamas ar futbolistu pašreizējo fizisko kondīciju, kas kopš pagājušā gada novembra daudziem ir mainījusies. Tiesa, ne mazāk būtiska bija citas shēmas izmantošana. Pirmoreiz Pahara vadībā Latvija sāka spēli ar vienu uzbrucēju un bez uzbrūkošā pussarga. Tā vietā «papildu» cilvēks Igora Tarasova personā tika izvietots starp aizsargiem un pussargiem. Raženais Tarasovs gan ātrumā nereti zaudēja savam pretspēlētājam čehu galvenajai zvaigznei Tomašam Rosickim, bet bija lielisks palīgs «otrajā stāvā» un teicami ievadīja uzbrukumus ar tālām piespēlēm. Pēc mača Pahars veltīja atzinīgus vārdus gan Igoram, gan Gintam Freimanim, kurš gan neslikti tika galā ar saviem pienākumiem aizsardzībā, taču visa mača gaitā spēlēja nepamatoti pārgalvīgi ar bumbu pie sava soda laukuma.

Ar daudzām izmaiņām sastāvā un citādu spēles shēmu Pahars nošāva vairākus zaķus. Čehijas galvenais treneris Pavels Vrba pēc mača atzina, ka viesi sarūpējuši viņiem vairākus pārsteigumus, kas rūpīgi veidoto Latvijas izlases atskaiti padarījuši teju bezjēdzīgu. Lai arī Latvijas vārtu guvumu Vrba norakstīja uz individuālu kļūdu Jaroslava Plašila izpildījumā, viņš atzina, ka, vērtējot spēli kopumā, Latvija pilnībā bija pelnījusi gūt vārtus un vismaz neizšķirtu. Latvijas pretinieku treneri to atzīst ļoti reti. Otrdien Latvijai Ļvovā pārbaudes mačs pret Ukrainu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Čehija 1 (0)
Latvija 1 (1)

Euro 2016 kvalifikācijas spēle

Vārti: Pilāržs 90. - A. Višņakovs 30.
Brīdinājumi: Limberskis 47., Dočkals 90. - Gorkšs 29., Freimanis 71.

66% bumbas kontrole 34%
19 (6) sitieni (vārtos) 8 (3)
12 stūra sitieni 5
3 aizmugures 1
10 pārkāpumi 15

Futbols

Euro 2016 kvalifikācijas A grupa
28.III Kazahstāna - Islande 0:3 (Gudjonsens 20., B. Bjarnasons 32., 90.), Nīderlande - Turcija 1:1 (Huntelārs 90. - Jilmazs 37.)
1. Čehija 5 4 1 0 11-6 13
2. Islande 5 4 0 1 12-2 12
3. Nīderlande 5 2 1 2 11-6 7
4. Turcija 5 1 2 2 6-8 5
5. Latvija 5 0 3 2 2-11 3
6. Kazahstāna 5 0 1 4 4-13 1

Diena vērtē

Priecēja
Artūrs Zjuzins
Andris Vaņins
Aleksejs Višņakovs

Der sapurināties
Gints Freimanis
Deniss Rakeļs
Oļegs Laizāns

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izraēla šobrīd cīnās par Eiropu

Par to, kādas sajūtas un emocijas valda Izraēlā gadu pēc teroristu asiņainajiem uzbrukumiem, un par to, vai un kā iespējama situācijas atrisināšanās, Andis Sedlenieks sarunājas ar Izraēlas vēst...

Siliņai jāizdara tas, ko nespēj Sprūds

Pirms neilga laika ar nelielu ironiju rakstīdama par Progresīvo politiskā brieduma un vieduma trūkumu, iekuļoties katrā iespējamā problēmā, ko politiskā dienaskārtība tiem servē, patiesi nenoja...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?