Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Sestdiena, 12. oktobris
Valfrīds, Kira

Nopietnie Rosᅢᄅ

Ir lieliski, ja ir iespēja izvēlēties - baudīt vīnu mazā pelēcīgā istabelē, no kuras vienīgā loga paveras skats uz pretējās mājas sienu, vai uz kāda jumta terases, kaut vai Parīzē, ar skatu uz Eifeļa torni.

Nebūtu ilgi jāzīlē, lai izdarītu izvēli, jo mēs taču baudām sajūtu kopumu, kas ietver sevī arī kompāniju, ainavu un tikai tad vīnu, vai ne? Gluži šādas pārdomas mani apciemoja, pārlūkojot dzīvā klasiķa Vudija Allena pirms pāris gadiem tapušā garadarba Pusnakts Parīzē (Midnight in Paris) fragmentus. Vīrs, kas vēl arvien savos 77 gados ar pārsteidzošu vitalitāti šiverējas romantiskā kino lauciņā un sniedz savu skatījumu uz nevīstošām vērtībām. Filmas varoņi ar zināmu snobisma devu nobauda Clarendelle vīnu un izsaka viszinošus komentārus uz Eifeļa fona. Ūdens vai kefīrs arī uz šāda fona varētu radīt pozitīvu emociju gammu, jo tiek ļauts tvert mirkļa burvību, kavējoties apcerīgās pārdomās par tēmu - visur ir labi, kur mēs neesam... Neapstrīdams mārketings, bet uzrunājošs, pat vilinošs. Atļāvos arī es atvērt Clarendelle, lai dalītos.

Clarendelle, Bordeaux Rosᅢᄅ 2012

Ir skaidrs, ka šis nebūs nekāds vieglais padzēriens, jo tapis no gana nopietnu vīnogu trijotnes, kas liktas par pamatu vairumam dižciltīgo Bordo sarkanvīnu. Koši rozā krāsa, koncentrēts meža zemeņu/aveņu aromāts ir pirmais, kas nāk pretī. Vīnam padzīvojot glāzē un nedaudz uzsilstot, atraisās aromāti, kas man atgādināja citrusu pikantumu ar apelsīnu miziņām priekšplānā. Arī garša ir pietiekami koncentrēta ar nelielu, bet jūtamu tanīnu devu. Top skaidrs, ka šis vīns pieprasa ēdienu - tunci un putnus - gan mājas, gan meža varētu būt veiksmīga partija. Vīns ir tapis, iedvesmojoties no senajiem clairets, bālganajiem Bordo sarkanvīniem, kas iekaroja vīna cienītāju sirdis ar savu kvalitāti jau viduslaikos. Clarendelle ir radījusi tā pati vīndaru komanda, kas gatavo leģendāro vīnu Haut-Brion, un tas atspoguļojas uz etiķetes ar norādi - Haut-Brion iedvesmots (Inspired by Haut-Brion).

Delas La Comballe, Tavel 2011

Ievērojot loģisko progresiju, turpinām ar spēcīgāku paraugu. Krāsā un aromātā gan ir mazāk jūtama koncentrācija, bet garšā pilnībā izpaužas Tavel muskuļi, harmoniski, bet muskuļi. Tavel ir spēkavīrs starp visas pasaules Rosᅢᄅ. Krāsa ir ļoti tīra rozā, ar nelielu bāli brūnganu atblāzmu, kas varētu atgādināt sīpola mizu. Aromāts pat pārsteidzoši delikāts, kā varētu gaidīt no vīna ar 14% alkoholu. Tāpat kā Chablis var būt tikai balts, tā Tavel var būt tikai rozā. Tavel apelācija atrodas Mistral vēja appūstajā Dienvidronā, kur nepilnus 1000 ha teritorijā tiek audzētas vīnogas šiem ņiprajiem vīniem. Tavel vienmēr tiek gatavots no vairākām vīnogām, un parasti dominējošā ir Grenache, kas pazīstama ar savu tieksmi radīt augsti alkoholiskus, bet maigus vīnus. Tavel noteikti nav plaša patēriņa prece, bet iepazīties ir vērts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?