Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 12. oktobris
Valfrīds, Kira

Nosauc Latvijas TV vadītāju trijnieku

Intriga, kuru jau vairākus mēnešus uzturējusi Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP), vakar pēcpusdienā atrisinājās - par Latvijas Televīzijas (LTV) valdes priekšsēdētāju kļuvis Ivars Belte, valdes loceklis programmas attīstības jautājumos būs Sergejs Ņesterovs, savukārt par finansēm un tehnoloģijām atbildīgais valdes loceklis būs Māris Skujiņš. Lielāko pārsteigumu izraisījusi tieši mediju vidē nepazīstamā reklāmas speciālista S. Ņesterova iecelšana par galveno LTV satura noteicēju.

Ar šo balsojumu noslēdzies ilgstošs un skandāliem bagāts atlases process, kad no 45 pretendentiem, kuru pilns saraksts tā arī nav publiskots, ar personāla atlases firmas Fontes palīdzību atlasīja deviņus, bet vēlāk viens pretendents atteicās. Vairāki fināla kārtā neiekļuvušie solījuši tiesāties. NEPLP locekle Aija Dulevska-Cālīte paziņoja, ka nepiedalīsies balsojumā. Viņai ir bažas par Beltes pagātni Baltijas mediju aliansē (BMA) un darījumiem ar nezināmas izcelsmes naudu starp BMA Latvijā un Lielbritānijā, raksta LETA.

Tomēr pārējie NEPLP locekļi pēc garas spriešanas nosauca tieši Video International Ukraine ģenerāldirektora I. Beltes vārdu. Viņš strādājis gan Baltijas mediju aliansē, gan TV3, gan a/s Diena. NEPLP loceklis Gints Grūbe uzsver, ka I. Beltem ir mediju vadītāja pieredze, skaidra motivācija un gatavība uzņemties pārmaiņu vadību. I. Belte Dienai teica, ka ir gatavs darbu sākt ar ilgstošām sarunām ar darbiniekiem, jo, pirmo reizi tiekoties, jutis aizvainotības un pamestības sajūtu. «Šeit ir tradīcijas, zināšanas, savas leģendas. Ātri ejot uz priekšu, var salauzt tās vērtības, kas ir ļoti labas,» teica I. Belte. Vaicāts, vai spēs sadarboties ar pārējiem diviem valdes locekļiem, I. Belte atzina, ka pēc pirmās tikšanās ar viņiem šāda pārliecība nav bijusi, taču, vairāk iepazīstot, esot «laba sajūta par to, ko šie cilvēki grib un māk».

Ir pozitīvi, ka I. Belte paudis gatavību runāt ar cilvēkiem un veidot komandu, uzskata Latvijas Žurnālistu asociācijas valdes priekšsēdētāja Inga Spriņģe. Viņai gan ir bažas par jaunā LTV valdes priekšsēdētāja mugurkaulu brīdī, kad kāds piezvanīs un palūgs kaut ko mainīt raidījumu saturā. «Kā žurnālistei mana lielākā sāpe ir par satura direktoru. Tam bija jābūt cilvēkam, kurš pārzina, kas ir laba žurnālistika. Kā cilvēks, kurš to nezina, varēs pateikt, vai De facto ir labs vai slikts raidījums? Un vai viņš spēs aizraut darbiniekus?» vaicā I. Spriņģe. Arī Latvijas Raidorganizāciju asociācijas izpilddirektorei Guntai Līdakai lielākais pārsteigums ir reklāmas aģentūras Lowe Age Latvia izpilddirektora S. Ņesterova izraudzīšana par galveno satura lēmēju. «Viens ir skaidrs - šo valdes locekļu uzskati un priekšstati par LTV finansēšanas modeļiem ir diezgan lielā pretrunā ar apvienotā medija koncepciju,» brīdina G. Līdaka. G. Grūbe gan uzsver, ka S. Ņesterova sociālās un vadības kompetences Fontes novērtējis visaugstāk no visiem astoņiem kandidātiem. Visu NEPLP locekļu balsojuma motivācija būs publiski pieejama NEPLP mājaslapā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Provocējošā patiesība

Izaicināt skatītājus un dalīties savās sāpēs un pārdomās ir mērķi, kurus izvirza un sasniedz Vadims Bogdanovs monoizrādē Cilvēks un tirāns.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?