Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +2 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 12. oktobris
Valfrīds, Kira

Par labo un pacietīgo tautu

Bundžu Jānis*

Cik labi, ka ir Snoudens. Tas ir jauns cilvēks, kurš izpļāpājis ASV kara noslēpumus un nu Šeremetjeva lidostas tualetē mēģina sazvanīties ar čomiem, lai nozustu tālos laukos. Tauta seko notikumiem līdzi, min dažādus eksotiskus nostūrus, kur tad nu grēkāzis varētu patverties, bet pats galvenais - zīlē, vai izdosies atrauties, vai tomēr, izgāžot durvis, Šeremetjevas sliktierīcībās ienesīsies vīri melnā un sašņorēs. Turklāt neviens neko nebūs redzējis. Putins uz žurnālistu jautājumiem atbildēs - viņš pazuda.

Labi. Iespēja izglītoties, intriga, cilvēktiesības. Snoudena dēkas tieši un nepārprotami ietekmē mūsu labklājību.

Cik labi, ka ir Prudentia. Tā ir konsultantu biedrība, kura palīdz valdībai valdīt pamuļķus. Pēdējais ir kāda rūpnīca Liepājā. Nupat Pietiek.com pavēstījis, ka par sviedriem tikšot saņemta prēmija. Runā par pieticīgiem pusmiljona latiem. Tomēr vēl pieminēti visādi procentu procenti, kurus Prudentia varētu saņemt «pēc tam», «līdzko», «ja tomēr» un citos miglainos gadījumos. Sviestam, maizei un ikriem. Nav jāskrien pie Vešņakova ar karoti biksēs.

Bundžu Jānis arī priecīgs, ka kādam konsultantam labi klājas. NEMAZ neskauž.

Labi. Tauta var paust viedokli demokrātiskā garā. Tas arī notiek. Gan minētajā portālā, gan pārpublicējumu komentāros - tas tak ārprāts; beidziet zagt; Bērziņ, rīkojumu nr. 3; naudu bērniem un veselībai.

Trīs reizes var minēt, vai pie valdības nama būtu vērojams apsardzes pastiprinājums, smilšu maisi un smieklu gāzes baloni. Naivi un muļķīgi domāt, ka Prudentijas pusmiljons ar procentiem varētu nostutēt uz kājām izglītības sistēmu vai dabas aizsardzības inspektoru degvielu un zābakus. Nieki. Par to pat vienu trolejbusu īsti nevar nopirkt.

Tauta nav ne naiva, ne glupa. Tauta ir laba. Valdība to novērtē. Tādēļ nav ne smilšu maisu, ne citu biedējošu atribūtu. Arī tagad valdības vadītāja intervijās visiem SīEnBīSī, BīBīSī un citiem PiSiPiSi uzstājīgiem jautātājiem - ko tā tauta eiro tik ļoti negrib, tiek atbildēts - situācijā, kad (garlaicīgs uzskaitījums), gudrajai un labajai tautai nemaz citādi nav bijis iespējams rīkoties. Tagad viss tiekot saprotami izskaidrots. Un eiro piekritēju pulks augot ne dienās, bet minūtēs.

PAREIZAIS VIEDOKLIS ir, ka sevišķs tautas gudrības un labestības pierādījums ir nereakcija uz citu paziņojumu. Atšķirībā no Snoudena vai konsultantu pusmiljona tas nu gan tieši varētu ietekmēt katra naudas maciņu. Raugi, jārēķinās (nevis varbūt, iespējams un blablabla…), ka Latvijā 2014. gadā celsies elektroenerģijas cenas. Līdz 40 procentiem. Un tam sekos citas cenas. Par konkrētākiem skaitļiem kā parasti - pāragri runāt. Tā gan ministrs Pavļuts, gan augsti konsultanti. Cēlonis loģisks - pārejam uz brīvo tirgu. Nebūs monopola. Daudzi piedāvājumi. Daudz dažādu elektrību - zilas, zaļas, sarkanas. Ar OIK (obligātā iepirkuma konfekte) garšai. Cilvēki izvēlas lētāko un labāko. Tieši tādēļ cenām jāceļas. Kaut ko sapratāt? Nē? Tad viss kārtībā. Ar to krāmējas speciālisti un konsultanti. Tautas pienākums - jābūt pacietīgai un labai.

Izskatās, ka reakcijas uz gaidāmo elektrības cenu celšanos krietni bālākas par Prudentijas pusmiljonu. Un pat Snoudena piedzīvojumu komentāriem. Loģiski - vairāk uztrauc fakts, ka kādam citam kaut ko iedod, nekā mums kaut ko noņem.

Tas ir tāpēc, ka tauta ir laba, pacietīga un saprotoša. Mēs novērtējam.

PAREIZAIS VIEDOKLIS ieteic kādas pāris nedēļas būt glupiem, sliktiem un nepacietīgiem. Vislabāk no 1. septembra. Redzēs, kāds rezultāts. Varbūt sanāks tīri labi. Un iepatiksies.

* ļoti neatkarīgs konsultants

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Paldies par patiesību! Aktrisi Rasmu Garni pieminot

Viņu varētu būt gleznojis Valdemārs Tone. Arī Nacionālā teātra aktrisei Rasmai Garnei piemita īpašā, latviešu sievietei raksturīgā emocionalitāte un gaišā pievilcība, kas gleznotāju tā vald...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?