Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 12. oktobris
Valfrīds, Kira

Pārbaudi auto, lai ziemā brauktu droši

Inga Patmalniece

Pārsteidz ziemu! Ar šādu saukli un tādu pašu akcijas nosaukumu Rīgā un Latvijas lielākajās pilsētās pie veikaliem Maxima norisinās Latvijas Autoinženieru asociācijas un viņu sadarbības partneru - uzņēmuma Getz Bros &Co (Latvia) Ltd., riepu ražotāja Bridgestone, apdrošināšanas kompānijas Seesam Insurance AS - rīkota kampaņa. Tās laikā autovadītājiem līdz pat 2. novembrim bez maksas ir iespēja pārbaudīt galvenos auto mezglus, kas nodrošina drošu braukšanu ziemas apstākļos. Pārbaude ietver riepu protektora un spiediena mērījumu, akumulatora jaudas mērījumu, kā arī logu slotiņu nolietojumu diagnosticēšanu. Papildus autovadītājiem tiks piedāvāta iespēja par velti nomainīt logu slotiņas. Katrs akcijas dalībnieks saņems arī anketu, kurā būs atzīmēti pārbaudes rezultāti. Auto pārbaudi veic speciālisti no Latvijas Autoinženieru asociācijas. Vairāk par akcijas laikiem un vietām iespējams izlasīt www.parsteidzziemu.lv.

Viens no speciālistiem, kas kampaņas ietvaros pārbauda automašīnu gatavību ziemai, ir arī Latvijas Autoinženieru asociācijas pārstāvis Valdis Veinbergs. Lai ziema tik tiešām nepārsteigtu nesagatavotus, viņš piekodina īpaši pievērst uzmanību riepu drošībai. Tās ir vienīgais saskares punkts starp automašīnu un ceļu, pa kuru tiek braukts. Ziemas riepu, kuru protektora dziļums ir mazāks par 4 mm, lietošana ir aizliegta. Ja riepu protektors atlicis 4-6 mm, jāizvērtē, vai riepas vēl būs kvalitatīvas, lai ar tām aizvadītu veselu ziemu, vai arī jau tagad labāk iegādāties jaunu riepu komplektu. V. Veinbergs tāpat uzsver, ka autovadītājam ir labi zināt, vai neradīsies problēmas ar akumulatoru pie spēkrata iedarbināšanas, ja negaidot uznāks pirmie mīnusi. «Kamēr temperatūra ir plusos, tikmēr iedarbināt akumulatoru nav problēmu, bet, līdzko parādīsies pirmie mīnusi, tas var sākt niķoties,» speciālists norāda.

Kampaņa Pārsteidz ziemu! norisinās jau otro gadu. Pērn kampaņas laikā trešdaļai no aptuveni 600 pārbaudītajiem auto akumulators nav bijis ideālā kārtībā. Tāpat 25% no akcijas apmeklētājiem tika ieteikts nomainīt riepas, jo ar tām nebija droši braukt ziemas apstākļos. Tikai pusei no pārbaudītajām automašīnām logu slotiņas bijušas darba kārtībā, liecina kampaņas statistika. Šogad no līdz šim pārbaudītajiem auto vienīgi diviem bijušas problēmas ar akumulatoru - tāda ir V. Veinberga bilance par vienu kampaņas dienu. Kopumā divās pirmajās akcijas dienās - 18. un 19. oktobrī Rīgā - pārbaude veikta 150 automašīnām. V. Veinbergs norāda, ka autovadītājiem, kas iesaistīsies kampaņā, jārēķinās, ka autoapskate aizņems 7-10 minūtes. «Savukārt sastrēgumstundās var nākties gaidīt līdz pat desmit automašīnu garā rindā,» speciālists brīdina par lielo interesi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?