Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Otrdiena, 8. oktobris
Aina, Anete

Pārvar neveiksmju joslas

«Ardievu, Latvija!» sestdien Arēnas Rīga fanu sektorā skandēja līdzjutēji pēdējā pārbaudes spēlē pirms pasaules čempionāta. Pirmoreiz šāds sauklis gan skanēja spēles pirmajā periodā, kad dienu pēc 3:4 zaudējuma Vācijai Latvijas hokeja izlase atkārtotajā tikšanās reizē bija iedzinējos ar 0:1, un tobrīd saukli varēja interpretēt dažādi. Par laimi, mājinieku hokejisti nepieļāva saukļa daudznozīmību pēc spēles beigām - otrajā mačā uzvara ar 4:1 un pozitīvs noskaņojums pirms pēdējām pārbaudes spēlēm šīs nedēļas nogalē Šveicē.

«Manuprāt, šodien spēles likteni izšķīra vārtsargu spēle. Viņš [Elvis Merzļikins] bija satriecošs un neļāva mums pirmajā periodā palielināt rezultāta starpību,» pēc sestdienas mača norādīja Vācijas izlases galvenais treneris Marko Šturms. Elvja sniegums patiešām bija lielisks, tas, ņemot vērā, kā vārtsargam neveicās Latvijas izlašu (arī U-20) kreklos līdz šim, priecēja jo sevišķi. Šveices vicečempions iesāka apņēmīgi, taču pirmo ripu ielaida tuvējā stūrī, kas vārtsargam esot jākontrolē. Tomēr vēlāk, sajutis pārliecību pēc vairāku nedēļu roba spēļu praksē, vairākkārt glāba. Pēc mača sevi par vienpati dēvējošais Merzļikins jau ar smaidu sejā atzina, ka pirms spēles bija bailes par kārtējo neveiksmi valstsvienības rindās, taču viss izvērtās labi, un pēc šāda snieguma, jādomā, komandā viņam neviens vairs nebūs svešs, par ko vārtsargs sūdzējās iepriekš.

Merzļikina sniegums pret Vāciju kliedēja bažas, ka pasaules čempionātā visu spēļu vezums pēdējās robežas sargāšanā uz saviem pleciem būs jāiznes tikai vienam EM - Edgaram Masaļskim. Jādomā, ka, pārvarējis neveiksmīgo maču joslu Latvijas izlases kreklā, ar citu pārliecības līmeni turpmāk būs gatavs spēlēt arī otrs «EM mūris». Sestdien pārtrūka vēl divas nepatīkamas sērijas: Latvijas izlase pēdējās sešās tikšanās reizēs nebija apspēlējusi Vāciju pamatlaikā, un Miķelis Rēdlihs pārtrauca ieilgušo «sausuma» periodu valstsvienības kreklā. Pieredzējušais uzbrucējs, kuram izlasē vajadzētu būt vienam no uzbrukuma līderiem, septiņās spēlēs pēc kārtas ne tikai nebija guvis nevienus vārtus, bet arī netika pie rezultatīvām piespēlēm.

Uzbrucēju trijnieks M. Rēdlihs - Džeriņš - Bukarts šķita esam visstabilākais un pēdējās spēlēs netika mainīts. Kā norādīja izlases galvenais treneris Leonīds Beresņevs - jo tas spēlējis labi. Tomēr pret Vāciju pirmā mača beigās tika izjaukts arī tas, un otrās spēles sākumā Miķelis tika pazemināts uz nomināli trešo maiņu, bet Roberts Bukarts turpināja spēlēt pirmajā maiņā pie Kaspara Daugaviņa un Ginta Meijas, kas varētu būt labs virknējums skaitliskā vairākuma brigādei. Spēles gaitā gan otrais trijnieks tika atjaunots, un tieši tas guva pirmos divus vārtus, pēdējos divus sarūpēja pirmais trijnieks, kurā atgriezās Miks Indrašis.

Satraucoša ir tendence, ka pret baltkrieviem un vāciešiem zaudētas pirmās spēles, kad pretinieks vēl nav «atkosts», un tieši tāda taču būs situācija pasaules čempionātā. Bukarts gan norādīja, ka tajā nevajagot meklēt likumsakarības, toties komandai izdevās izdarīt pareizos secinājumus, pielāgot taktiku un uzlabot sniegumu. Tāpat jāvērtē arī kļūdas, kuras pieļauj izlasei pēdējā brīdī pievienojušies spēlētāji. Edgars Siksna un Kristiāns Rubīns pret Vāciju spēlēja jau pārliecinošāk nekā pret Baltkrieviju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Latvija3
Vācija4
Latvija4

(0:2, 1:2, 2:0)
Latvija: Skvorcovs (Indrašis, vair., 29.)
Vācija: Nēbelss (Draizaitls, Roils, 18.), Gogula (Šics, 19.), Maceks (Gogula, Šics, 35.), Danners (Kremmers, 36.)
Latvija: Masaļskis; Demiters - Galviņš, Daugaviņš - Meija - Saulietis, Andersons - Sotnieks, M. Rēdlihs - Džeriņš - Bukarts, Freibergs - M. Širokovs, Indrašis - Pavlovs - Skvorcovs, Ābols - Bičevskis - Upītis, Rubīns, E. Kulda
Metieni: 29:34 (10:17, 10:9, 9:8). Sodi: 6-6
Skatītāji: 4744

Diena vērtē

Pirmā spēle
Priecēja
Gunārs Skvorcovs
Rodrigo Ābols
Kristiāns Rubīns
Der sapurināties
Ralfs Freibergs
Kaspars Saulietis
Juris Upītis

Labākie: Edgars Masaļskis un Timo Pilmeijers

Latvija3
Vācija4
Latvija4

(0:1, 2:0, 2:0)
Latvija: Rēdlihs (Džeriņš, Siksna, 32.), Džeriņš (Rēdlihs, Demiters, 37.), Indrašis (Meija, 41.), Indrašis (Meija 47.)
Vācija: Reimers (Draizaitls, Rīders, 13.)
Latvija: Merzļikins; Demiters - Galviņš, Daugaviņš - Meija - Bukarts, Rubīns - Sotnieks, Indrašis - Meija - Skvorcovs, M. Širokovs - J. Andersons, M. Rēdlihs - Bičevskis - Pavlovs, E. Kulda - A. Ozoliņš - Jeļisejevs, Siksna
Metieni: 28:38 (3:18, 9:9, 16:10). Sodi: 8-4
Skatītāji: 4300

Diena vērtē

Otrā spēle
Priecēja
Elvis Merzļikins
Miks Indrašis
Andris Džeriņš
Der sapurināties
Jānis Andersons
Edgars Kulda
Renārs Demiters

Labākie: Elvis Merzļikins un Patriks Hāgers

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija ir sekundārais mērķis šajā operācijā

Par riskiem, ko rada Latvijas ieraušana FDD orķestrētajos krievu opozīcijas karos, par sarkanajiem karodziņiem, kas neizlēca, un par to, kā neitralizēt neērto situāciju ar Hodorkovsk...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?