Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +23 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Reizēm raudu spilvenā

TV3 raidījuma Kinomānija producente Iveta Feldmane mēdz spontāni nolemt, ka šodien sāks jaunu dzīvi. Taču viņa ir sapratusi, ka veselīgs dzīvesveids ir darbs. Tas dzelžaini jāieplāno gluži kā lietišķa tikšanās, un, ja grib rezultātus, no tā atkāpties nedrīkst.

Kas jums palīdz sevi uzturēt formā?

Skriešana. Tas ir arī meditācijas process. Sākotnēji skriešana šķiet garlaicīga, bet, kad iesāc, pārvari sākotnējo slinkumu, garlaicību, notiek klikšķis, un skriet kļūst viegli. Tad saproti, ka bez skriešanas nevari. Rudenī ir grūtāk saņemties, dienas ir īsas, vakari pienāk ātri, bet laba alternatīva ir celiņš sporta klubā. Labprāt izmantoju arī kardiotrenažierus. Veselības fabrikas treneris Kaspars Ozoliņš, mani ieraugot, spēj novērtēt manu noskaņojumu un vēlmes, ko tajā mirklī gribētu darīt.

Vai ievērojat regularitāti?

Jā! Vasarā un septembrī uz sporta zāli devos gandrīz katru dienu. Šobrīd esmu palaidusies slinkumā. Labi, ja vienu reizi nedēļā aizeju. Taču, tā kā sportoju no mazām dienām - līdz tīņa vecumam nodarbojos ar daiļslidošanu -, man ir disciplinētība un rūdījums. Arī šobrīd, ja radusies bedre - esmu izlaidusi fiziskās nodarbības, pateicoties bērnībā ieliktajiem pamatiem, ir viegli tikt atpakaļ režīmā, fiziskajā formā.

Vai jums joprojām mīļa ir deja?

Man patīk viss, kas saistīts ar mūziku, ritmu un deju. Vismaz man kustība ir vienlīdzīga ar prieku. Ja esmu iekustinājusi prieku dejojot, tas tiešā veidā atsaucas arī uz fizisko ķermeni. Kad sešpadsmit gadu vecumā beidzu slidot, sāku dejot tautas dejas ansamblī Rotaļa. Modernās dejas iepazinu caur šovu Dejo ar zvaigzni. Žēl, ka pašreiz dejot nesanāk. Vedu meitiņu uz modernajām dejām un caur viņu izdzīvoju to, kas man pašai patīk.

Vai ēdat visu?

Es mīlu dzīvi, mīlu visu, ko tā piedāvā savā krāšņumā un daudzveidībā, tāpēc man patīk baudīt, izmēģināt. Tas attiecas arī uz ēdieniem. Man pat ir grūti nosaukt kādu ēdienu, par kuru varētu teikt - to nekad mūžā nelieciet man galdā. Cita lieta ir sevi mazliet ierobežot, bet teikt, ka man ir tik stingrs raksturs, ka pēc sešiem neēdu, nevaru. Protu ēdienu baudīt, bet, ja jūtu, ka sāku sev nepatikt - drēbes kļūst par šauru, man ir pietiekami stingrs raksturs, lai varētu saņemties un no kaut kā atteikties. Dažreiz mēdzu sagrēkot brīvdienās - ciemos vai ballītē saēdos gardas lietas. Tad labs paņēmiens, kā attīrīt organismu, ir pirmdien padzert tikai tēju. Tas neprasa lielu piepūli, jūtos vieglāk un mundrāk.

Šķiet, vienmēr esat labā garastāvoklī, ieķērusies dzīvē. Kas ir tā noslēpums?

Domāju, tā ir dāvana, kura var atnākt vai neatnākt. Ja jūtu sevī potenciālu būt optimistiskai, turos pie tā. Cenšos neļauties negācijām, depresijai, taču nesaku, ka man tā nepiemīt. Arī mani piemeklē negulētas naktis, un arī es reizēm raudu spilvenā. Nav tā, ka esmu monstrs, mūžīgi starojošs. Ja gribas raudāt, jāizraudas. Domāju, ka daudzas negācijas rodas tieši no emociju apspiešanas, varbūt tāpēc atvērtāki cilvēki dzīvo ilgāk.

Ko darāt, lai nesaslimtu ar gripu?

Pirmkārt, nedrīkst baidīties. Imunitāte tiek ielikta jau bērnībā. Par to jādomā vecākiem, audzinot bērnus. To arī es cenšos darīt. Viens bērns uzaudzis, spēlējot tenisu, bet meita dejo. Es bērnībā daudz slimoju ar pneimoniju. Viens plaušu karsonis pēc otra. Varbūt tieši tāpēc mamma mani aizveda uz daiļslidošanas nodarbībām ārā. Četros gados sāku slidot un būtībā beidzu savu slimošanas sēriju.

Vīra mediķa skatījums ir tāds, ka katrai slimībai ir savas zāles un tās jālieto tikai tad, kad patiešām jālieto. Viņš ir kategoriski pret gripas potēšanu, un es to atbalstu, jo katram cilvēkam ir svarīga sava individuālā imunitāte, pote var tikai vājināt organisma dabisko pretošanos vīrusiem. Pie gripas tāpat kā pie citiem vīrusiem, kas kādreiz pieķeras, svarīgs ir miers un daudz šķidruma. Vīrs drusku vīpsnā par zālītēm - karstajiem dzērieniem, pie kuriem ķeros, ja saaukstējos. Viņš man saka - vari dzert vai nedzert to ķīmiju, tā ir tava izvēle, bet tāpat būs jāārstējas piecas dienas.

Bet ikdienā, piemēram, pret galvassāpēm zāles lietojat?

Zinu, kas ir nopietnas galvassāpes, ar migrēnu esmu uz tu. Vairāku gadu laikā esmu sapratusi, ka, par spīti dažādām stiprajām zālēm, kuras esmu izmēģinājusi, ja migrēna uznāk, tad uznāk, tā ir jāizdzīvo. Zinu šo stundu sāpju ciklu - man ir jāguļ, ja vajag, tad tumsā un klusumā, iespējams, ar ledu uz galvas. Dažreiz pat trīs dienas jāpavada galvassāpju režīmā, diemžēl nekas nepalīdz. Fiziskās nodarbības attālina sāpes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?