Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Rīgu reklamēs kā pilsētu, ko grūti pamest

Sirds, kas «aizkavējusies» Rīgā, kamēr tās īpašnieks devies mājup, kombinācijā ar stāstu par Rīgu kā vietu, kur pirmo reizi pirms 499 gadiem uzstādīta Ziemassvētku eglīte, būs pilsētas reklamēšanas kampaņas ārzemēs vizuālais motīvs, pirmdien pavēstīja Rīgas Tūrisma attīstības biroja (RTAB) valdes priekšsēdētājs un aviokompānijas airBaltic prezidents Bertolts Fliks. Vienā no reklāmas plakātiem parādās arī B.Flikam kopā ar uzņēmēju Jāni Nagli pastarpināti piederošās Baltic Taxi salātzaļais taksometrs.

Lai arī gandrīz visus 898 000 latu, kas paredzēti ziemas kampaņas aktivitātēm, piešķir Rīgas dome, B.Fliks neatklāj, kas ir kampaņas autors: «Es nezinu, bet, pat ja es zinātu, neteiktu.» To, tāpat kā pilsētas zīmola Live Rīga izstrādi, finansējusi airBaltic. Lidsabiedrība nav pakļauta publisko iepirkumu procedūrai, tādēļ tai nebija jārīko atklāts konkurss un arī kampaņas autora vārdu tā var neatklāt, taču no tā turpmākajā darbā nevarēs izvairīties RTAB, jo tajā 70% balsu pieder pašvaldībai, saka Iepirkumu uzraudzības biroja direktors Andrejs Tiknuss.

«Ir dīvaini, ka šis tūrisma birojs dala atsevišķi kaut kādas darbības, ko dara viens no tā dalībniekiem,» domes opozīcijas deputāts Edgars Jaunups (JL) uzskata, ka RTAB ir jādara zināms kampaņas veidotājs, jo Rīgas popularizēšanā tiks izmantota iedzīvotāju nauda.

Dalību projektā noliedz partijas LPP/LC reklamētājs aģentūras !Mooz vadītājs Ēriks Stendzenieks, kura vārds iepriekš neoficiāli tika saistīts ar šo kampaņu. RTAB arī neapstiprina, ka iesaistīti ir zīmola Live Rīga radītāji Vācijas kompānija Embassy.

Ar saukli «Easy to go. Hard to leave!» (tulkojumā no angļu valodas: «Viegli nokļūt, grūtu pamest!») ziemas kampaņā Rīgu pozicionēs kā pilsētu, kuru ir viegli sasniegt, bet emocionāli grūti atstāt. Prezentējot reklāmas plakātus, vairākos vārda «pamest» vietā gan bija uzrakstīts «dzīvot» (angļu valodā - live), ko RTAB vēlāk atzina par kļūdu.

Aktīva pilsētas reklamēšana sāksies 23.novembrī un norisināsies Igaunijā, Krievijā, Lietuvā, Norvēģijā, Somijā, Vācijā un Zviedrijā. B.Fliks neprognozē, cik daudz tūristu varētu ierasties. Viņš gan uzskata, ka kampaņai atvēlētais budžets ir «ļoti pieticīgs», ja to sadala starp septiņām valstīm. «Kombinēsim ar airBaltic mārketinga budžetu, tad kaut kas var sanākt,» saka B.Fliks un min, ka lidsabiedrība reklāmai ik gadu tērē 2,5 līdz 3 miljonus latu. Pašvaldība nākamgad Rīgas popularizēšanai jau ir rezervējusi divus miljonus, bet varētu summu palielināt līdz pieciem, saka vicemērs Ainārs Šlesers (LPP/LC).

Krietni mazāk līdzekļu, nekā atvēlēts reklāmai, piešķirts Rīgas rotāšanai, tajā skaitā reklāmā piesauktās Ziemassvētku eglītes uzstādīšanai. No 300 tūkstošiem pērn šogad finansējums svētku noformējumiem samazināts līdz 130 tūkstošiem. «Tagad knapi centrā kaut ko varam izdarīt,» saka domes Pilsētas svētku noformējuma nodaļas vadītājs Guntars Kambars. Kā katru gadu, arī šoreiz vēlmi uzstādīt savu eglīti pilsētā izteikuši privāti uzņēmumi, taču par to pretī prasot atļauju blakus novietot kompānijas reklāmu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?