Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Sprādziens dzēš dzīvības Vladikaukāzā

Vismaz 16 cilvēku gājuši bojā trešdien notikušajā spēcīgajā sprādzienā Krievijas Ziemeļkaukāza republikas Ziemeļosetijas galvaspilsētā Vladikaukāzā. Visticamāk, eksploziju sarīkojuši islāma kaujinieki, tādēļ tas uzskatāms par vienu no asiņainākajiem terora aktiem Krievijā pēdējā gada laikā.

Sprādzienā, kas notika pie Vladikaukāzas lielākā tirgus ieejas, ievainoti 113 cilvēku. Daļa no viņiem, arī astoņi bērni, trešdienas pēcpusdienā slimnīcā atradās ļoti smagā stāvoklī, tādēļ varas iestādes prognozēja, ka terora aktā mirušo skaits varētu pieaugt.

Milicija uzskata, ka sprāgusi automašīnā ievietota pašdarināta bumba. Auto sprādziena brīdī braucis gar ieeju tirgū netālu no vietas, ko pilsētnieki iesaukuši par darba biržu, jo tur daudzi vietējie nāk lūkoties, vai tirgū nav iespējams dabūt kādu gadījuma darbu. Eksplozija notikusi ap pulksten 11.30 pēc vietējā laika, kad tirgū parasti atrodas visvairāk cilvēku.

Eksplozija bijusi tik spēcīga, ka tuvējām mājām izbiruši stikli, pamatīgi cietušas arī blakus novietotās automašīnas. Sprādziena spēks pielīdzināms 30-40 kilogramiem trotila. Lai ievainotu pēc iespējas lielāku skaitu cilvēku, spridzekļa izgatavotāji tajā bija ievietojuši sīkus metāla priekšmetus. Sprāgušajā automašīnā atrasts iespējamā terorista pašnāvnieka pamatīgi sakropļotais ķermenis, kuram eksplozijā bija norauta galva, raksta NEWSru.

Neilgi pēc notikušā parādījās informācija, ka tirgū atrasta vēl viena sprāgstviela, bet drošībsargājošās iestādes to noliedza, tomēr brīdināja par otra sprādziena draudiem.

Šis bija jau otrais terora akts, kas nepilna mēneša laikā noticis Ziemeļosetijā. 17. augustā pie milicijas posteņa netālu no Ziemeļosetijas un Ingušijas robežas terorists pašnāvnieks detonēja sprāgstvielu, nogalinot vienu un ievainojot divus miličus

Ziemeļosetija, Ingušija un Dagestāna pēdējos gados kļuvuši par nestabilākajiem Krievijas Ziemeļkaukāza reģioniem. Tur par ikdienu kļuvuši islāma kaujinieku uzbrukumi miličiem un politiķiem, kā arī nolaupīšanas, ko veic vietējās varas atbalstīti bruņoti grupējumi.

No nestabilā reģiona vardarbība pārmetusies arī uz citām vietām Krievijā, jo pēdējā gada laikā valstī notikuši vairāki asiņaini terora akti. Piemēram, 27. maijā valsts dienvidu pilsētā Stavropolē notika sprādziens, kurā dzīvību zaudēja septiņi cilvēki, bet vēl 42 tika ievainoti.

Martā Maskavas metro nogranda divi sprādzieni, kas nogalināja 40 cilvēku. Novembrī 28 cilvēki gāja bojā ātrvilciena Ņevas ekspresis avārijā, ko izraisīja sprādziens uz sliedēm. Jūlijā islāmisti sarīkoja sprādzienu hidroelektrostacijā Kabardā-Balkārijā, pirms tam nogalinot stacijas apsargus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?