Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +14 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 12. oktobris
Valfrīds, Kira

Sprūdžam neliedz uzkavēties VARAM

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Edmunda Sprūdža (RP) palikšana amatā līdz 1. decembrim varētu nenākt par labu Reformu partijas tēlam un ministrijas darbam. Tajā kopš jūlija nav arī parlamentārā sekretāra, jo šo posteni atstāja Visu Latvijai!-TB/LNNK frakcijas vadītājs Einārs Cilinskis. Kamēr nav skaidrības, kurš turpmāk vadīs ministriju, varētu aizkavēties arī parlamentārā sekretāra izvēle, pieļāva E. Cilinskis.

Tieši parlamentārais sekretārs iepriekš bija tas, kurš kopā ar ministrijas ierēdņiem aizstāvēja Saeimā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) likumprojektus. Tikai retu reizi to darīja ministrs pats. Taču tagad kā galveno iemeslu nepieciešamībai turpināt darbu līdz decembrim E. Sprūdžs min iesāktos darbus. Viņš galvenokārt runāja par likumprojektiem, tajā skaitā par pašvaldību referendumiem un apsūdzēto deputātu statusu, par kuriem ir jācīnās Saeimā. Nākamā gada valsts budžeta projekts ir vēl viens iemesls, kura dēļ ministrs nolēmis kādu laiku pastrādāt. Tas varētu būt nopietns arguments, jo valsts budžetam ir jāpievieno arī Ministru kabineta un Latvijas Pašvaldību savienības vienošanās un domstarpību protokols. Diskusijās par to nozares ministram var būt liela loma. Tiesa, kad iepriekš pašvaldību vadītāji kurnēja, ka E. Sprūdžs nav pietiekami par reģionu interesēm cīnījies valdībā, E. Sprūdžs norādīja, ka budžets ir Finanšu ministrijas, nevis VARAM kompetences jautājums. VARAM šogad piedāvāja atjaunot valsts investīciju programmu, prasot nākamajā gadā šim mērķim paredzēt 10 miljonus latu, pakāpeniski šo summu palielinot līdz 30 miljoniem latu 2016. gadā. Taču šo iniciatīvu valdība neatbalstīja.

Neskaidrā situācija ar VARAM vadību var arī negatīvi atsaukties uz partijas tēlu, ja E. Sprūdža darbību turpinās komentēt konkurenti un vietējie līderi. Taču tā partija varētu iegūt laiku, lai izvēlētos piemērotāko nākamā ministra kandidātu, ko pēc tikšanās ar E. Sprūdžu atzina partijas un frakcijas vadītājs Edmunds Demiters. Viņš teica, ka kandidātu loks ir paplašinājies, bet tagad viņš vairs šo cilvēku uzvārdus nesaukšot. Visi pretendenti esot no Reformu partijas. Jau rakstīts, ka Liepājas domnieka Jāņa Vilnīša nominēšanu šim amatam mediji sāka plaši apspriest. Viņa nopietnākais oponents Liepājas mērs Uldis Sesks tagad vada Lielo pilsētu asociāciju, kura iepriekš jau vairākkārt mēģināja panākt E. Sprūdža demisiju. U. Sesks ieteica ministra amatu uzticēt Mārim Kučinskim, kurš jau reiz ir vadījis šo ministriju, kad bija Tautas partijas biedrs. M. Kučinskis Dienai sacīja: «Es, protams, tiktu ar šo darbu galā, bet man ir iepatikusies politiskā nevainība.» Tagad viņš nav nevienā partijā, bet kandidēja Saeimas vēlēšanās no Zaļo un Zemnieku savienības. RP vadība ir pateikusi, ka amatu citai partijai neatdos un kandidātu izraudzīsies no savu biedru vidus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?