Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Tiesājot Ēķi, valsts rezervē LNT un TV5

Neilgi pēc tam, kad uzņēmējs Andrejs Ēķis publiskojis darījumu, kura rezultātā viņš atkal kļuvis par īpašnieku televīzijas kompānijām LNT un TV5, prokurors Monvīds Zelčs pirmdien šai mantai uzlicis arestu, proti, to nedrīkst ne ieķīlāt, ne pārdot tālāk, ziņo aģentūra LETA. Kā zināms, A. Ēķis ir viena no 20 personām, kas apsūdzēta tā saucamās digitālās televīzijas krimināllietas ietvaros, kuru šobrīd izskata Rīgas apgabaltiesa.

Diena jau ziņoja, ka pagājušajā nedēļā mediju magnāta Ruperta Mērdoka kontrolētā News Corporation pārdeva LNT un TV5 kompānijai Neatkarīgie nacionālie mediji (NNM), kuras padomes priekšsēdētājs ir LNT dibinātājs un valdes priekšsēdētājs A. Ēķis. Uzņēmumu reģistrā pieejamie dokumenti liecina, ka NNM pamatkapitāls ir 25 000 latu un sabiedrības dibinātājam A. Ēķim pieder visas uzņēmuma akcijas.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja prokurors Edvīns Piliksers, lūgums uzlikt arestu A. Ēķim piederošajām daļām minētajā akciju sabiedrībā ir «tikai loģisks», ņemot vērā A. Ēķim izvirzītās apsūdzības un likumā paredzētās sankcijas par šādiem noziegumiem. E. Piliksers jau pirms dažiem gadiem šajā kriminālprocesā pieteicis arī zaudējuma kaitējuma kompensācijas piedziņu valsts interesēs 2,2 miljonu latu apmērā.

A. Ēķim digitālās televīzijas krimināllietā apsūdzība uzrādīta pēc KL 20. panta 2. daļas un 177. panta 3. daļas - par krāpšanu personu grupā lielā apmērā un šī noziedzīgā nodarījuma organizēšanu. Šie noziegumi paredz arī mantas konfiskāciju, līdz ar to gadījumā, ja A. Ēķis tiktu notiesāts un tiesa lemtu piemērot šo sankciju, abi televīzijas kanāli pārietu valsts īpašumā.

Reaģējot uz šādu pavērsienu, A. Ēķis izplatījis paziņojumu, norādot, ka tas ir «mēģinājums ar līdz šim nepieredzētām, dīvainām metodēm pievērst uzmanību jau sen izbalējušai un uz vājiem pierādījumiem būvētai digitālās televīzijas lietai». Vienlaikus viņš arī norāda: «Tiesas lēmums patiesībā nozīmē tikai aizliegumu atsavināt akcijas, bet NNM uzņēmējdarbību nekādi neierobežo.»

Kā ziņots, tā dēvētā digitālās televīzijas krimināllieta saistīta ar valsts uzņēmuma Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs meitasuzņēmuma un Kempmayer Media Limited (KML) meitasfirmas vienošanos, kas paredzēja vairākos posmos ieviest digitālo televīziju un Latvijā nogādāt dažādu specifisku aparatūru. Projekta izmaksas lēstas daudzos desmitos miljonu latu.

Viens no apsūdzētajiem - Tautas partijas (TP) dibinātāja Andra Šķēles kādreizējais biroja vadītājs Jurģis Liepnieks - savulaik intervijā laikrakstam Dienas Bizness norādīja, ka digitālās televīzijas ieviesējfirmu KML dibinājis Ēķis, vēlāk ar ofšoru starpniecību piesaistot politiķi un miljonāru A. Šķēli.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?