Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 12. oktobris
Valfrīds, Kira

Vairākumā nākas atspēlēties

Vairāk nekā pusi spēles esot skaitliskajā pārsvarā, Latvijas futbolisti valstsvienības galvenā trenera Mariana Pahara debijas spēlē bija spiesti atspēlēties un cīnījās neizšķirti 1:1 ar Igauniju. «Pēc nokļūšanas vairākumā, protams, gribējām uzvarēt, tāpēc nevaru būt apmierināts. Igauņiem bija labas iespējas uzvarēt vai iesist vēl vienus vārtus. Mani ļoti iepriecināja spēlētāju attieksme,» Pahars atzina, ka vēl jāstrādā daudz, lai sniegumu uzlabotu. Jau pēc pāris nedēļām būs trenera pirmais lielais eksāmens - Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēles pret Lietuvu un Grieķiju.

Kā solījis, Pahars spēli sāka ar diviem uzbrucējiem. Kopā ar Vācijas bundeslīgas snaiperi Artjomu Rudņevu spēlēja 18 gadus vecais Latvijas virslīgas labākais vārtu guvējs Valērijs Šabala. «Gribēju pārbaudīt visus četrus manā rīcībā esošos uzbrucējus, dodot viņiem katram pa aptuveni četrdesmit piecām minūtēm,» treneris atzīmēja, ka centies pieturēties pie iepriekš izstrādātā plāna. Aizsardzībā treneri izvēlējās spēlēt pēc ierastās shēmas ar četriem šīs pozīcijas spēlētājiem. Tiesa, malējie - Vitālijs Maksimenko un Vladislavs Gabovs - aktīvi pieslēdzās arī uzbrukumiem. Tas padarīja daudzveidīgāku komandas uzbrukumu, taču radīja robus arī aizsardzībā. Tiešo pienākumu pildīšanu ar uzbrukumu veidošanu aizsargiem apvienot nebija vienkārši. Jāņem arī vērā, ka šādā virknējumā un izkārtojumā aizsardzības kvartets vēl nebija spēlējis. Paveicās, ka Igaunijas futbolisti nebija bargi un par katru kļūdu nesodīja.

Latvijas komanda spēles sākumā centās uzņemties iepriekš sev piedēvēto favorītu lomu, taču igauņu asie pretuzbrukumi ātri vien lika sākt spēlēt piesardzīgāk. Pagrieziena punkts visā spēlē bija Igaunijas izlases pussarga Aleksandra Dmitrijeva divi pārkāpumi pret Ritvaru Ruginu. Katru no tiem tiesnesis novērtēja ar brīdinājumu, un pirmā puslaika beigās igauņi palika mazākumā. «Piekrītu, ka dzeltenā kartīte bija jādod abās epizodēs,» Latvijas izlases galvenais treneris norādīja, ka noraidījums bijis pamatots.

Lielas korekcijas gan treneri neesot veikuši, jo pretinieks pārgāja uz spēli ar vienu uzbrucēju, domāja par savu vārtu drošību un gaidīja iespējas pretuzbrukumos. Vienu no tiem viņi arī izmantoja. Aktīvais Henriks Ojamā apspēlēja Vitāliju Maksimenko un izkārtoja centrējumu komandas biedram. Pēc tā Dmitrijs Kruglovs iznira starp Latvijas komandas centra aizsargiem un atklāja spēles rezultātu. «Uzdevums bija radīt momentus un gūt vārtus, taču diemžēl ielaidām pretuzbrukumā. Viss notika tik ātri, tāpēc pirms atkārtojuma noskatīšanās grūti teikt, kāpēc radās šāda situācija,» treneris neveiksmīgo epizodi komentēja izvairīgi. Saņēmuši aukstu dušu, Latvijas futbolisti sākotnēji nedaudz apjuka, taču jau drīz spēja atbildēt ar veiksmīgu uzbrukumu. Pretinieku soda laukumā labi pacīnījās Deniss Rakels, bumba nonāca pie Artūra Zjuzina, un pussargs ar precīzu sitienu devītniekā guva savus pirmos vārtus valstsvienībā. Zīmīgi, ka neilgi pirms šīs epizodes Zjuzins lūdza galveno treneri sevi nomainīt. «Jau gatavojām Zjuzina vietā laist Juriju Žigajevu,» Pahars notikušo apstiprināja. «Pēc tam gan tik un tā iecerēto maiņu veicām.»

Spēles beigās pa iespējai bija katrai no komandām, taču rezultāts nemainījās. Kopumā Marians Pahars bija apmierināts ar paveikto savā pirmajā spēlē valstsvienības galvenā trenera amatā. «Visu, ko bijām ieplānojuši, izdarījām. Varbūt ne vienmēr tas izdevās visaugstākajā kvalitātē, taču esmu apmierināts ar spēlētāju attieksmi pret cīņu. Gados jaunie spēlētāji pierādīja, ka var palīdzēt izlasei.»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Igaunija 1
Latvija 1

pēc puslaika 0:0
Pārbaudes spēle Tallinā
Latvija: Vaņins, Gabovs (Kamešs 69.), Bulvītis, Gorkšs, Maksimenko, Lazdiņš (Fertovs 62.), Rugins, Zjuzins (Žigajevs 81.), Sineļņikovs (Kovaļovs 56.), Šabala (Verpakovskis 46.), Rudņevs (Rakels 59.)
Igaunija: Pareiko, Jāgers, Morozovs (Reintams 49.), Klavans, Teniste, Kinks (Ojamā 63.), Dmitrijevs, Vasiļjevs, Luts (Kruglovs 46.), Ahjupera (Zeņovs 46.), Aniers (Vunks 46.)
Vārti: Kruglovs (68.) - Zjuzins (74.)
Brīdinājumi: Dmitrijevs, Jāgers - Siņeļņikovs, Gabovs, Fertovs
Noraidīts: Dmitrijevs (43.)
Tiesnesis: Mihaels Lerjeuss (Zviedrija)
Skatītāji: 5686

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?