Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Vīns mīlētājiem

Tas nu ir noticis. Beidzot sajūsmā var stenēt kā saules vannu mīlētāji, tā arī tie, kuri izprot mūsmāju vasaras trauslo nepastāvību, lai izmantotu katru izdevību maltīti ieturēt svaigā gaisā. No Ādama un Ievas laikiem iespēju tikties svaigā gaisā ir izmantojuši arī visdažādākā kalibra mīlētāji. Lai neliktos, ka maltīte svaigā gaisā ir vienīgi laju nodarbe, lūk, tikai divi piemēri: Kleopatra pavedināja Marku Antoniju brīdī, kad Nīlas krastā abi tiesāja ceptu fazānu, bet Džordžs Vašingtons bildināja savu sievu Martu, vienlaikus uzkožot cieti vārītas olas piknikā Potamakas krastmalā.

Calvet Reserve 2010. Kad ir izmesti līkumi pa eksotiskām vietām un garšas kārpiņas priecētas ar retāk dzirdētiem dzērieniem, agrāk vai vēlāk pienāk brīdis, kad kājas ved uz mājām, ja izsakāmies dzejnieka vārdiem. Klasiku sāk gribēties. Krietns, godīgs bordo. Tā trijos vārdos var raksturot šīsdienas viesi. Calvet flagmanis uzvedas kā kungs, kas apzinās savu vērtību - demonstrē «āriņu», t. i., stāju un ģērbu ar apziņu, ka brīdī, ja nāksies atklāt arī «iekšiņu», kaunā nebūs jākrīt. Rubīnsarkans un blīvs vīns slēpj sevī masīvu tanīnu un skābes rumpi ar reljefu aromātu un garšu muskulatūru. Jau no pirmā mirkļa vīns cenšas dzērēju pārliecināt ar upeņu, ķiršu un plūmju džema smaržām. Kad pirmā uzbrukuma aktivitāte rimst, parādās arī piezemētāki tāla ugunskura un tikko uzraktas dobes aromāti. Mutē vīns cenšas pateikt visu sakāmo uzreiz - skaļi, bez kompromisiem un pašpārliecināti. Pilna mute tanīnu, sarkanu augļu un klasiskas ozolkoka garšas. Ja meklējat tradicionālu bordo, Calvet ir īstais. Pēcgarša atgādina labu kafiju un dūmus. Baudāms ar liellopu, cūkas ribiņām, jēra cisku. Ja ar gaļu esat uz «jūs», aromātisku sieru plate ar' būs laba izvēle.

Jā, paass un sarežģītākā piruetē pagaidām neveikls, bet dodiet šim vīnam laiku pāris gadiņu pudelē vai ļaujiet saelpoties gaisu dekantera karafē, un viesis pārtaps dendijā.

Canaletto Pinot Grigio delle Venezie 2011. Vienmēr esmu teicis, ka melo tie, kas stāsta, ka var kļūt vienaldzīgi pret pirmajām mīlestībām. Lai kur un kā veidotos nākamās attiecības, pirmā reize vienmēr ir un paliek pirmā. Pinot Grigio ir tā oga, kas pirms padsmit gadiem paņēma tolaik pilnīga vīna nesaprašas sirdi un tā īsti atlaidusi nav nekad.

Laikam atkārtošos, bet pārliecība par Pinot Grigio spēju dzesēt pat visizkaltušākā organisma slāpes vairojas pēc katras veiksmīgas tikšanās ar šo ogu. Vislabāk itāļu izpildījumā. Blāvā zaļgani dzeltenā salmu krāsa brīdina par svaigu, jaunu un ekspresīvu vīnu. Spilgtas, vasarīgas pļavas smaržas, papildinātas ar ļoti gatavu augļu niansēm. Nedaudz fantāziju piepūlot, pievienojiet aprakstam riekšavu laimu un mandarīnu smaržu, un apraksts gatavs. Pārejot pie garšošanas, visus garšas receptorus mutē pārņem kraukšķīgi enerģisks cidoniju un rabarberu skābums, kas pietiekami neatdzesēts varētu likties pārāk spēcīgs. Nevelciet garumā, šis vīns jādzer šovasar, kopā ar zivīm.

Dzeram paši un cienājam citus!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Elektromobiļu īpašnieki lielāki piesārņotāji

Elektrības darbinātu automašīnu īpašniekiem patīk padižoties ar vides apziņu un dabai draudzīgiem pārvietošanās paradumiem. Taču Somijas zinātnieku pētījums sarūpējis pārsteidzošus rezul...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?